Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

La Turda va fi construit un parc industrial de 200 milioane euro

A.D. Investiţii /

La Turda va fi construit un parc industrial de 200 milioane euro

Dezvoltatorul spaniol Graells & Llonch, in parteneriat cu fondul de investitii Europa Capital, vor incepe la Turda, judetul Cluj, constructia unui parc industrial pe o suprafata de peste 50 de ha. Valoarea investitiei este preconizata la cel putin 200 milioane de euro. Pana la sfarsitul anului 2012 va fi realizata prima faza a parcului, de 25.000 mp.

"Acest teren din Turda se va transforma in scurt timp intr-un centru logistic cu peste 70 de companii. Vrem sa construim un parc industrial de referinta pentru Romania", a declarat Miquel Llonch, partener in cadrul Graells & Llonch.

Parcul industrial din Turda va include o gama larga de depozite si hale industriale destinata in special companiilor din logistica si productie.

Proiectul dezvoltat de Graells & Llonch si partenerul sau detine titlul de parc industrial, ceea ce se traduce prin scutiri de taxe pe teren si constructie. De aceste economii vor beneficia si chiriasii prin plata unor taxe de servicii mai mici, a precizat Josep Mateu, directorul de marketing si vanzari al companiei spaniole.

Graells & Llonch si Europa Capital au mai realizat anterior la Prejmer, judetul Brasov, un parc industrial de aproximativ 100 ha, in urma unei investitii de aproximativ 350 milioane de euro. Acesta a fost vandut in proportie de 65%.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional