Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Licitatia pentru pista aeroportului Iasi, franata de constestatii

I.D. Investiţii /

Aeroportul Iasi

Aeroportul Iasi

Contestatii depuse pe ultima suta de metri au oprit atribuirea contractului pentru lucrarile de constructie a noii piste a aeroportului Iasi.

Contestatiile au fost formulate impotriva actului prin care s-a stabilit rezultatul procedurii de achizitie publica. Companiile contestatare sunt asocierea de firme compusa din Impresa Cavalleri Ottavio, I.G. Group, Metropolitana Milanese, Trustul de Instalatii Montaj si Constructii si Techno Engineering 2C si firma Strabag, in calitate de ofertanti in procedura de atribuire.

Consiliul National de Solutionare a Contestatiilor va decide daca admite sau respinge spre analiza aceste adrese. In cazul admiterii, va urma o perioada de analiza pe fond a contestatiilor.

Marius Bodea, directorul general al Aeroportului International Iasi a declarat:

"Daca atingerea acestui deziderat crucial, de a avea aeroport, de a deschide Iasul catre marile capitale ale lumii, presupune in cele din urma si depasirea unui ultim obstacol, meschin, ca prezenta actiune contestatoare, atunci vom accepta sa ne supunem pana la capat legii.

Daca teza contestatiei este frustrarea ca asocierea desemnata castigatoare - ce s-a situat pe primul loc conform punctajului - poate sa faca lucrarea fara a da peste cap traficul pe Aeroportul Iasi, atunci ce mai ramane de comentat? Pentru ca este de-a dreptul jenant sa combati la acest moment formule de calcul, in baza carora ti-ai calculat propria oferta acum mai bine de 4 luni.

Mergem pana in panzele albe cu apararea procedurii noastre."

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional