Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Licitaţii olandeze pentru vânzarea locuinţelor în cadrul Timon

ALINA TOMA VEREHA Piaţa Imobiliară /

Criza şi diminuarea semnificativă a vânzărilor de locuinţe i-au determinat pe dezvoltatori să găsească tot felul de soluţii inovative pentru a mai încheia tranzacţii. În cadrul târgului imobiliar Timon, va fi organizată, duminică, o licitaţie în stil olandez, pentru achiziţia de locuinţe. Potrivit organizatorilor târgului, licitaţia va porni de la preţul de listă, dar în sens descrescător, până la un prag cu 15% mai mic faţă de preţul iniţial. Licitaţia va fi supravegheată şi asistată de către un notar.

Organizatorii au mai anunţat, ieri, în cadrul conferinţei de debut a Timon, că ofertele şi reducerile din perioada târgului sunt extrem de atrăgătoare: cea mai ieftină locuinţă din Bucureşti este o garsonieră de 33.000 de euro, iar cea mai scumpă - un penthouse de 600.000 de euro. Vlad Vlăsceanu, organizatorul Timon, a declarat: "La târg nu am acceptat să vină dezvoltatorii neserioşi, sau care sunt în insolvenţă sau în pragul falimentului. Au venit companii serioase, care au finalizat sau vor finaliza locuinţele în perioada imediat următoare."

La rândul său, Ion Cătutoiu, directorul firmei de consultanţă Real Time, a declarat: "Am realizat un studiu pentru Timon şi am constatat că majoritatea cumpărătorilor este formată din familii cu venituri medii, care caută locuinţe de maxim 60.000 de euro, pentru că băncile nu dau credite mai mari de acest plafon. Astfel că, noua ofertă de locuinţe va trebui să li se adreseze, iar dezvoltatorii să îşi adapteze oferta la actuala putere de cumpărare."

Domnul Cătutoiu a subliniat că Prima Casă a bulversat piaţa prin speranţe deşarte: proprietarii de apartamente cu două camere şi garsoniere au majorat preţurile şi cu 25-30% pentru a se încadra în plafonul maxim garantat.

Domnia sa apreciază că Prima Casă este un instrument electoral agreat cu greu de bănci, înşelător pentru dezvoltatori şi o iluzie pentru cumpărători. Potrivit Real Time, tot mai multe persoane care au dorit să acceseze programul Prima Casă au pierdut avansul din cauza birocraţiei, iar dezvoltatorii nu au realizat vânzările dorite.

Timon geme de oferte speciale. Adama plăteşte ratele la Prima Casă, în primul an, iar Be Igloo este flexibil la modalităţi de plată. Vitan Platinum Towers are cele mai mari reduceri, de 15.000 euro pentru fiecare cumpărător, iar în Doamna Ghica Plaza, cumpărătorii se pot muta cu un avans de 15%.

Cotidianul Bursa

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional