Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Livrari anuntate de 140.000 mp de birouri

A.D. Piaţa Imobiliară /

Livrari anuntate de 140.000 mp de birouri

Pana la sfarsitul anului curent volumul livrarilor de spatii de birouri in Bucuresti va atinge nivelul de aproximativ 92.000 mp. Valoarea este comparabila cu cea inregistrata in 2011, anul cu cel mai scazut volum de livrari dupa 2004. La sfarsitul trimestrului al treilea, stocul de birouri din Bucuresti era de aproape 1,93 milioane mp, potrivit unui raport al companiei de consultanta imobiliara DTZ Echinox.

"2012 a fost anul cu cele mai multe tranzactii de pre-inchiriere de spatii cu destinatie de birouri de la inceputul crizei si pana in prezent. Pentru urmatorii doi ani sunt anuntate noi livrari care vor insuma circa 140.000 mp, dezvoltate in zonele de centru-nord si vest ale Capitalei, astfel incat numarul tranzactiilor de pre-inchiriere va creste", precizeaza Madalina Cojocaru, director al departamentului de birouri din cadrul DTZ Echinox.

Volumul net al inchirierilor in Bucuresti in primele noua luni ale anului 2012 a ajuns la 131.000 mp. Cele mai multe tranzactii de inchiriere s-au incheiat in zonele de vest şi centru - nord ale Capitalei. Companiile din sectorul IT au acoperit 56% din volumul total de spatii inchiriate in trimestrul al treilea.

Dupa o perioada de 15 luni in care rata de neocupare s-a mentinut intre 13 - 14%, in trimestrul al treilea din 2012 aceasta a crescut de la 13,8% (in trimestrul al doilea) pana la 15,4%.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional