Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Londra: Preţurile locuinţelor, cel mai mare declin al ultimilor 6 ani şi jumătate

V.B. Piaţa Imobiliară /

Preţurile locuinţelor din Londra au consemnat, în august faţă de iulie, cel mai mare declin din ultimii şase ani şi jumătate, evoluţie ce sugerează calmarea pieţei imobiliare a capitalei britanice, confruntată cu riscul unei bule speculative, scrie Bloomberg

Astfel, preţul mediu al locuinţelor londoneze solicitat de proprietari la vânzare a ajuns la 552.783 lire sterline, cea mai puternică scădere din decembrie 2007 până în prezent. La nivel naţional, preţurile s-au diminuat cu 2,9% faţă de iulie, o scădere-record pentru luna august.

Bloomberg notează că declinul a fost cauzat de noi reguli la creditele ipotecare, mai stricte, introduse de Banca Angliei, precum şi de perspectiva majorării dobânzilor, factori care au calmat temerile privind o eventuală bulă speculativă.

Unele dintre cele mai mari scăderi ale preţurilor au fost consemnate în cartiere bogate precum Kensington, Chelsea, Camden, Hammersmith şi Fulham.

Dintre cartierele cu locuinţe de peste 1 milion de lire sterline, preţurile din Kensington au scăzut cu 7%, către un nivel mediu de 2,2 milioane de lire. În Camden, declinul a fost de 7,2%. Raportat la august 2013, preţurile solicitate de proprietari au coborât cu 1,4% în Kensington, singurul cartier cu scădere anuală. Mai mult: per total, preţul mediu al locuinţelor londoneze a sporit cu 10,3% faţă de august 2013.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional