Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Lucrarile de amenajare a zonei de agrement Ciric risca sa nu fie finalizate la timp

I.D. Investiţii /

Lacul Ciric din Iasi a fost reumplut dupa finalizarea lucrarilor de decolmatare si intarire a malurilor, anunta un comunicat al Primariei Iasi.

Proiectul de amenajare a zonei de agrement Ciric se ridica la suma de 46 milioane de lei. Pe langa lucrarile de infrastructura si de epurare a lacului, sunt vizate amenajarea unor zone pentru paintball sau minigolf si alte activitati pentru petrecerea timpului liber. Printre atractiile cuprinse in zona de agrement se mai numara zonele de joaca pentru copii, zone de escalada, zone catarare copaci, zonele de picnic si terenuri de sport pentru tenis, handbal, baschet sau volei.

La momentul de fata se lucreaza la amenajarea parcarilor, la fundatia pilonilor din circuitul de telescaun, la terenul de sport, fiind deja finalizate piscinele si zona de catarare in copaci. "Acum se lucreaza la telescaun, la piscina de 500 de m, locurile de joaca pentru copii trebuie doar echipate, insa avem o problema cu paza si trebuie sa vedem cui incredintam asigurarea securitatii acestor bunuri. Lucram la cele trei parcaje mari de 3 ha care sunt si ele in faza de finalizare", a declarat Mihai Chirica, directorul tehnic al Primariei Municipiului Iasi.

Totusi, derularea proiectului nu este ferita de dificultati, darea in folosinta a obiectivelor de la Ciric in timpul sezonului estival fiind pusa sub semnul intrebarii din cauza problemelor cu bransamentul la retelele de energie electrica.

"Trebuie sa mutam racordul la 700 m fata de locatia initiala. Noi am dorit initial sa ne bransam la o linie a E.ON de 600 de kilovolti, dar reprezentantii acestei societati ne-au transmis ca nu putem face acest lucru si ca trebuie sa tragem curent dintr-o linie de 20 de kilovolti, conform regulamentului lor intern. Nu ne-au dat alta explicatie, cert este ca nu se poate da drumul la obiective chiar daca acestea sunt finalizate la timp deoarece pompele de umplere a bazinelor si telescaunul nu functioneaza fara current electric", a declarat Cosmin Coman, seful Directiei de Programe si Servicii pentru Comunitate.

Termenul limita de finalizare a proiectului de modernizare a zonei de agrement Ciric este luna noiembrie 2012.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional