Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Lucrarile de pe strada Ocnei au fost aprobate spre finantare prin POR

I.D. Investiţii /

Contractul de finantare prin Programul Operational Regional aferent proiectului de modernizare a strazii Ocnei din Sibiu a fost semnat vineri, 30 martie 2012, de catre Simion Cretu, directorul ADR Centru, si Klaus Iohannis, primarul municipiului Sibiu.

Valoarea totala a acestui contract este de 3,87 milioane lei, din care asistenta financiara nerambursabila este de 3 milioane lei, iar contributia municipiului Sibiu este de 76.090 lei.

Proiectul este inclus in Planul Integrat de Dezvoltare Urbana pe care municipalitatea l-a depus la ADR Centru in 2010. Dosarul pentru investitia de pe strada Ocnei a fost depus la sediul organismului intermediar in 31 martie 2011, potrivit reprezentantilor primariei.

Lucrarile la drum includ refacerea structurii rutiere si a imbracamintii carosabilului, crearea de locuri de parcare si refacerea trotuarelor pe intreaga lungime a strazii care masoara 359,65 metri. In ceea ce priveste retelele de utilitati, proiectul prevede reabilitarea retelei de apa.

Reamintim ca pe aceasta strada a fost deja reabilitata si coborata in subteran reteaua electrica si retelele de fibra optica. De asemenea, reteaua de gaz a fost reabilitata de societatea detinatoare, iar canalizarea a fost si aceasta refacuta in cadrul proiectului Apa Canal cu finantare ISPA.

Acesta este cel de-al patrulea contract aprobat spre finantare din cadrul Planului Integrat de Dezvoltare Urbana Sibiu, depus in cadrul Programului Operational Regional 2007-2013, axa prioritara 1 "Sprijinirea dezvoltarii durabile a oraselor - poli urbani de crestere", domeniul de interventie 1.1 "Planuri integrate de dezvoltare urbana", subdomeniul: "Poli de dezvoltare urbana".

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional