Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Lucrarile de reabilitare a DN 66 demareaza in doua luni

I.D. Investiţii /

Lucrarile de reabilitare a DN 66 demareaza in doua luni

Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale a semnat contractul de lucrari pentru reabilitarea drumului national DN 66 intre Bumbesti Jiu si Petrosani, potrivit unui comunicat remis redactiei.

"In 12 iunie 2012 am efectuat receptia lucrarilor de pe tronsoanelor Petrosani-Baru si Hateg-Simeria, in 19 iunie am demarat licitatia pentru tronsonul Rovinari - Bumbesti Jiu, iar acum am semnat contractul de lucrari pentru reabilitarea portiunii dintre Bumbesti Jiu si Petrosani.", a declarat Ovidiu Silaghi, ministrul transporturilor si infrastructurii.

Contractul semnat intre CNADNR si asocierea de firme Copisa Constructora Pirenaica SA -Chiruli Andrea Impresa Individuale-Coremi Inter SA are o valoare de 149,7 milioane de lei si o durata de execuţie de doi ani.

Proiectul prevede reabilitarea unei portiuni de 33,5 kilometri de drum national aflat in defileul Jiului, intr-un relief complex.

Lucrarile vor fi unele de o complexitate deosebita raportate la lucrarile tipice de reabilitare de drum national, avand in vedere dificultatea reliefului si prezenta caii ferate CF 202 Simeria - Filiaşi.

Executia proiectului va demara in cel mult doua luni, iar CNADNR si Ministerul Transporturilor si Infrastructurii vor urmari cu atentie desfasurarea acestora.

"Una dintre prioritatile mele este finalizarea proiectelor de reabilitare pe intreaga portiune din Romania a drumului european E79, pe ruta Oradea - Deva - Targu Jiu - Craiova - Calafat. Desi acordul de imprumut cu Banca Europeana de Investitii pentru finantarea reabilitarii drumurilor de pe aceasta ruta a fost semnat in 2002, pana in 2012 nu s-a reabilitat nici macar o treime din aceasta axa", a precizat ministrul Ovidiu Silaghi.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional