Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Lucrarile de reabilitare la pasajul Letea au demarat

I.D. Investiţii /

Lucrarile de reabilitare la pasajul Letea au demarat

Pasajul Letea din municipiul Bacau a intrat in reabilitare si modernizare vineri, 22 martie.

Se lucreaza sub trafic circulatia fiind restrictionata pe doua din cele patru benzi.

Lucrarile sunt executate de o asociere de firme formata din SC Instal Design Bacau, SC Marste Bacau si Societatea de Constructii in Transporturi Bucuresti SA si vor dura zece luni. Valoarea totala a investitiei este de 7,25 milioane lei, cu TVA, din care asistenta financiara nerambursabila reprezinta 5,72 milioane lei.

Romeo Stavarache, primarul municipiului Bacau, a declarat:

"Aceasta lucrare era absolut necesara, datorita gradului ridicat de uzura al pasajului si a pericolelor ce ar fi putut sa apara. Daca nu reconstruim acest pasaj, riscam ca in cativa ani sa devina inutilizabil. "

Reabilitarea Pasajului Letea implica reparatii la nivelul caii de rulare, refacerea rampelor de acces si a instalatiei de iluminat public. Actualul strat de asfalt va fi decopertat, se vor repara si inlocui rosturile de dilatatie, se vor monta parapeti de protectie si stalpi noi. La final, partea carosabila va fi acoperita cu beton asfaltic si, pe toata latimea pasajului, se va monta un sistem modern de hidroizolatie. La nivelul elementelor de rezistenta ale suprastructurii si infrastructurii pasajului si a zidurilor de sprijin ale rampelor de acces se vor executa lucrari de reparatii a suprafetelor de beton afectate de infiltratiile de apa si se vor amplasa instalatii antiseismice.

Proiectul urmareste fluidizarea traficului urban si de tranzit in municipiul Bacau si face parte din Planul Integrat de Dezvoltare Urbana "Dezvoltarea si consolidarea Bacaului ca nod logistic internodal de importanta regionala si nationala. Investitia este finantata prin Programul Operational Regional 2007- 2013.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional