Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Lucrarile la Cinema Patria din Brasov castiga cursa contra termenului de executie

I.D. Investiţii /

Lucrarile la Cinema Patria din Brasov castiga cursa contra termenului de executie

Lucrarile la cladirea cinematografului Patria din Brasov ar putea fi incheiate cu aproape un an inainte de termen.

George Scripcaru, primarul Brasovului, a declarat:

"Termenul de finalizare a lucrarilor este decembrie 2013, dar, inca de la inceput i-am cerut constructorului sa incerce sa lucreze intr-un ritm alert, avand in vedere importanta acestui proiect pentru comunitatea brasoveana. Este o investitie importanta pentru Brasov, cu atat mai mult cu cat Filarmonica nu a avut niciodata pana acum un sediu si o sala de repetitii proprii, desi este cea mai veche institutie de cultura de acest gen din Brasov. Acum se fac repetitii si se prezinta spectacole in spatii inchiriate, pentru care platim foarte multi bani".

Valoarea totala a proiectului se ridica la 8,77 milioane lei. Suprafata construita reabilitata este de 1.574,88 mp, iar cea desfasurata de 3.104,77 mp.

In prezent la sala veche a cinematografului se afla in executie lucrari de consolidare a fermelor (grinzilor) de beton ale tavanului. Totodata este in curs de demolare peretele de beton care sustinea ecranul. Urmeaza sa fie demarate lucrarile de montare a structurii de metal pentru tavan si cele de acustica si izolare fonica.

In ceea ce priveste lucrarile de extindere la momentul de fata se lucreaza la izolarea peretilor si montarea geamurilor, au inceput lucrarile de compartimentare si se lucreaza la casa liftului.

Dupa inchiderea cladirii vor incepe si finisajele interioare, astfel incat sa se poata lucra si in sezonul rece.

Totodata vor fi executate si lucrari de refacere a pavimentul, trotuarului de garda si aleilor pietonale aferente cladirii existente.

Primaria va lansa foarte curand si un concurs de proiecte pentru amenajarea piatetei din fata fostului cinematograf Patria.

Proiectul beneficiaza de finantare europeana prin Programul Operational Regional 2007-2013, Axa Prioritara 1, "Sprijinirea dezvoltarii durabile a oraselor - poli urbani de crestere", Domeniul major de interventie 1.1 "Planuri integrate de dezvoltare urbana", sub-domeniul "Poli de crestere".

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional