Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Lucrarile la Liceul C. A. Rosetti vor fi gata intr-un an

A.D. Investiţii /

Lucrarile la Liceul C. A. Rosetti vor fi gata intr-un an

Lucrarile de reabilitare, modernizare si dezvoltare a Liceului "C.A. Rosetti" din Sectorul 2 vor fi finalizate cel tarziu pana in septembrie anul viitor. Investitia totala este de 10,3 milioane lei, din care aproximativ 8,5 milioane lei reprezinta fonduri nerambursabile obtinute prin Programul Operational Regional, a precizat Mihail Geancu, directorul directiei Administrarea Patrimoniului Imobiliar din cadrul Primariei Sectorului 2, beneficiarul investitiei.

Lucrarile au inceput in aprilie anul curent si includ reabilitarea termica a corpului principal al Liceului, cu o suprafata desfasurata de aproape 3.855 mp. S-a aplicat polistiren ignifugat de 10 cm grosime si tencuiala decorativa si s-a inlocuit acoperisul cu sarpanta metalica si invelitoare de tabla. La corpul vechi, mai urmeaza sa fie montate 108 panouri fotovoltaice care vor asigura partial (in jur de 30 kWh) consumul de electricitate al cladirii.

De asemenea, adiacent corupului vechi, vor fi construite o noua sala de sport cu o suprafata de 1.400 mp construiti si o cladire administrativa de aproximativ 400 mp construiti (cuprinzand vestiare, spatiu tehnic si cabinet medical). Pana in prezent au fost realizate fundatiile si a inceput ridicarea structurii din stalpi prefabricati ai salii de sport, iar la cladirea adminsitrativa a fost executata zidaria din BCA si urmeaza sa fie turnat planseul superior. Pe noul corp vor fi montate panouri solare pentru prepararea apei calde menajere.

Antreprenorul general al lucrarii este compania Romco System.

Primaria Sectorului 2 mai are depuse spre finantare prin POR inca doua proiecte care vizeaza unitatile de invatamant, respectiv consolidarea si reabilitarea cladirii - monument istoric a Liceului "A. D. Xenopol" si reamenejarea si modernizarea Liceului "Dimitrie Leonida".

"Sunt promisiuni sa obtinem finantare, eventual din realocari de la alte programe sau domenii", a adaugat domnul Geancu.

Investitiile in infrastructura sociala au avut un mare succes in regiunea Bucuresti-Ilfov in randul administratiilor publice locale, sumele alocate prin Programului Operational Regional fiind rapid contractate. "Domeniul este foarte solicitat", a precizat Claudia Ionescu, sef departament Promovare regionala si investitii in cadrul Agentiei pentru Dezvoltare Regionala Bucuresti-Ilfov.

In prezent pe Axa 3, destinata infrastructurii sociale din regiune, sunt contractate 24 de proiecte, cu o valoare totala de peste 350 milioane lei. Alte 38 de proiecte se afla in evaluare sau sunt incluse pe lista de rezerva. Proiectele care intra in lista de rezerva pot fi ulterior finantate din economiile rezultate la proiectele contractate in urma licitatiilor.

In privinta domeniului de investitii in infrastructura educationala, la nivelul regiunii au fost contractate 8 proiecte, cu o valoare cumulata de peste 160 milioane lei.

Cele mai mari proiecte contractate sunt: reabilitarea, modernizarea si dezvoltarea Colegiului "Iulia Hasdeu" - Sector 2 (48,3 milioane lei total); constructia, extinderea, consolidarea, modernizarea cladirilor campusului pentru grupul Scolar "Vintila Bratianu" din Dragomiresti Vale (45 milioane lei total); consolidarea , reabilitarea, extinderea, modernizarea si dotarea Grupului Soclar "Dumitru Dumitrescu" din Buftea (24,6 milioane lei total), extinderea si reamenajarea cladirii liceului, cladirii pentru internati si a salii de sport a Liceului "M. Kogalniceanu" din Snagov (20,2 milioane lei). Respectiv reabilitarea, mondernizarea si dezvoltarea Liceului "C.A. Rosetti" din Sectorul 2 (10,3 milioane lei).

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional