Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Lucrarile la magistrala 5 de metrou vor continua

A.D. Investiţii /

Lucrarile la magistrala 5 de metrou vor continua

Lucrarile la magistrala 5 de metrou Drumul Taberei - Universitate vor continua. Mai mult decat atat, ele nici nu au fost oprite vreodata. "M-am convins exact de la reprezentantii companiilor ca nu s-a oprit nicio lucrare acolo (n.r. pe santierul magistralei de metrou) - iata ca mai sunt si lucruri neadevarate in presa", a afirmat premierul Victor Ponta.

Realitatea pe teren indica insa cu totul altceva, de unde se lucra intens, inclusiv noaptea, activitatea pe santier a fost stopata. Aceasta dupa ce, in bugetul de stat pe 2013 au fost alocate doar 95 milioane de lei pentru continuarea lucrarilor la metrou.

La sfarsitul lunii februarie reprezentantii Asociatiei Romane a Antreprenorilor de Constructii (ARACO) sesizau iminenta intrarii in conservare a lucrarilor la magistrala de metrou deoarece fondurile alocate din buget de abia acopereau jumatate din valoarea datoriilor pentru lucrarile efectuate in 2012 de constructori (n.r. Astaldi, FCC, Delta ACM, AB Construct si Max Boegl), care erau pusi in situatia de a opera disponibilizari.

Proiectul are o valoare totala de 1,2 miliarde de euro, din care 465 milioane euro reprezinta un credit acordat de Banca Europeana de Investitii.

"Avem, in continuare, inca 300 de milioane de euro din creditul de la BEI care urmeaza sa fie accesat intr-un calendar care sa se incadreze si in obligatiile noastre privind deficitul bugetar. De asemenea, e vorba şi de fonduri guvernamentale care sunt afectate - este un proiect foarte mare, 1,2 miliarde de euro, care este insa important pentru Bucuresti si pe care il vom desfasura, in continuare", a mai afirmat domnul Ponta.

BEI a acordat in 2012 Romaniei imprumuturi de 335 milioane de euro, iar totalul imprumuturilor furnizate de Banca se ridica la 9,3 miliarde de euro de la inceputul activitatii in Romania, in anii "90.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional