Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Lugoj: pasajul de pe strada Titulescu este adecvat circulatiei

I.D. Investiţii /

Pasajul de pe strada Titulescu din Lugoj a fost inchis circulatiei luni, 22 aprilie , dupa ce o parte dintre piloni s-au inclinat iar bordura s-a deplasat.

In urma verificarilor efectuate de experti, consturctori si proiectanti s-a concis ca structura de rezistenta a pasajului (grinzi de beton si tablier metalic) se afla in stare buna. De asemenea expertii au mai constatat ca dilatarea tablierelor metalice este in limitele admisibile, respectiv cca 5 cm. La verificarea reazemelor de la capetele tablierelor s-a constatat ca acestea nu sunt deteriorate iar sageata negativa nu depaseste limitele admisibile.

Pe de alta parte au fost constatate deplasari ale bordurilor prefabricate pe axul pasajului si deteriorari ale masticului bituminos ce etanseaza rosturile dintre bordurile din axul podului.

Francisc Boldea, primarul Lugojului, a declarat: "tinand cont ca prin ordonanta de guvern pasajul a trecut in administrarea Consiliului Local, daca ar fi aparut o fisura sau ar fi fost deteriorate reazemele, masurile pentru remediere ar fi putut necesita un efort financiar considerabil, bani care nu erau in buget de aceea constatarile initiale ne-au determinat sa actionam rapid."

S-a stabilit ca podul nu prezinta pericol pentru deplasarea autovehiculelor si s-a restabilit circulatia pe pasaj in mod normal.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional