Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Mai este loc pentru centre comerciale in Bucuresti

I.D. Piaţa Imobiliară /

Centrul comercial Promenada, situat pe Calea Floreasca

Centrul comercial Promenada, situat pe Calea Floreasca

Bucurestiul este unul dintre viitoarele "puncte fierbinti" pentru dezvoltarea de noi spatii comerciale, potrivit unei analize realizate de consultantului imobiliar DTZ Echinox.

Stocul de spatii comerciale moderne din Bucuresti este de 214 mp/1.000 locuitori, medie ce ne pozitioneaza mult in urma altor capitale europene precum Budapesta, cu un stoc de 375 mp /1.000 locuitori, Praga cu 691 mp/1.000 locuitori, sau Varsovia cu 449 mp/1.000 locuitori. Si in situatia livrarii tuturor proiectelor prognozate pana la finalul anului 2015, stocul de spatii comerciale din capitala nu va ajunge la nivelul valorii actuale din Praga.

Razvan Sin, Head of Retail Department DTZ Echinox comenteaza situatia din Bucuresti: "Bucurestiul este dominat in prezent de trei mari centre comerciale care acopera partile de Nord, Vest si Sud. Zona de Est, cu o densitate a populatiei de 11.416 persoane/mp, care depaseste cu 40% media capitalei si cu un potential excelent din punct de vedere al veniturilor pe cap de locuitor, este inca neexploatata, dar va fi acoperita, incepand cu 2015 de proiectul MegaMall dezvoltat de NEPI. Centrul comercial va avea o suprafata de 75.000 mp, peste 200 de magazine si arie de acoperire de 1,7 milioane de locuitori, dintre care 910.000 vor putea accesa locatia in mai putin de 15 minute."

In categoria pietelor cu stoc sub media europeana si cu perspective de crestere economica pe termen mediu, categorie in care a fost inclus Bucurestiul, se afla totodata Manchester si Birmingham, si, in top, Ankara si Istanbul.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional