Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Mai multe cereri de refinantare in 2012

I.D. Piaţa Imobiliară /

City Mall

City Mall

Volumul de proprietati tranzactionate din tara a atins valoarea de 400 milioane de euro in anul 2011, potrivit unui raport Jones Lang LaSalle.

Cea mai mare tranzactie a anului a fost achizitia la nivel regional a portofoliului Europolis de catre CA Immo. Totodata, dupa inchiderea Tiago Mall in 2010, in anul 2011 a venit randul City Mall din Bucuresti care a fost achizitionat de fostul sa proprietar.

Pe piata de birouri, Bluehouse Capital a achizitionat Astoria Center (tranzactie ridicata la valoarea rea de aproximativ 10 milioane euro).

Majoritatea tranzactiilor de anul trecut au fost de tip intra-grup sau tranzactii care nu au necesitat transferuri de lichiditati.

Piata de credite va fi in continuare restrictionata

In prima jumatate a anului 2011 distanta dintre posibilitatile pietei si asteptarile dezvoltatorilor s-a micsorat, si o serie de posibile tranzactii au fost avansate pe toate segmentele pietei. In contrast a doua jumatate a lui 2011 a fost dominata de instabilitate financiara globala si investitorii abtinandu-se sa actioneze pe piata. Totusi tranzactii mari sunt pe cale de a fi incheiate in acest an.

In urmatoarele luni finantarea creditelor va fi extrem de selectiva si va presupune restrictii aditionale, singurele proiecte tranzactionate pe piata vor fi cladirile de birouri prime sau centrele comerciale.

Cererea de refinantare va creste

Un mare volum de credite va ajunge la termen in acest an si deci cererea pentru refinantare va creste. Avand in vedere ca majoritatea contractelor de imprumut au fost semnate in anii de boom 2006-2007, raportul dintre valoarea imprumutului si valoarea proprietatii a fost depasit pentru o mare parte dintre aceste imprumuturi, iar proprietarilor acopera cu dificultate gaura din capital.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional