Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Mai multe IMM-uri interesate de un sediu nou

I.D. Piaţa Imobiliară /

Cererea de birouri pe segmentul companiilor medii a crescut cu 14% in primele noua luni comparativ cu primele trei trimestre din 2012. Tranzactiile au crescut totodata cu 20% in aceeasi perioada, potrivit unui studiu realizat de ESOP Consulting.

Pana la finele lunii septembrie solicitarile primite de ESOP din partea IMM-urilor au cumulat 424.906 mp.

Alexandru Petrescu, Managing Partner al ESOP Consulting l CORFAC International, a declarat:

"Anul 2013 se remarca printr-o intensificare a intentiilor de relocare. Cu toate ca probabil unele dintre acestea se vor concretiza in tranzactii in prima parte a lui 2014, este de remarcat gradul mai ridicat de incredere al managerilor in persectivele propriilor companii si reluarea in cazul multora a planurilor de crestere a business-ului. Spre deosebire de anul precedent, motivele relocarii sunt tot mai adesea nevoia de extindere a suprafetei sediului si cresterea confortului angajatilor."

Pe toate segmentele de bugete au avut loc cresteri ca volum total de spatii cerute, in primele noua luni ale acestui an, confirmand astfel premisa unui an mai bun decat cel anterior pe piata spatiilor de birouri.

In continuare cei mai multi potentiali chiriasi si-au aratat interesul pentru spatiile de birouri cu tarife de sub 11 euro/mp/luna. 54% din volumul total al solicitarilor inregistrate in aceasta perioada, a fost pe segmentul de buget de pana in 11 euro/mp/luna, precizeaza reprezentantii ESOP.

"Anul 2013 este un an mai dinamic, se simte un tonus pozitiv in randul factorilor de decizie din companiile medii. Decalajul mare dintre cerere si oferta va fi greu de echilibrat pe termen mediu, de aceea recomandam proprietarilor de spatii de birouri sa fie in continuare deschisi, flexibili si sa caute solutii constructive.", a declarat Alexandru Petrescu.

Studiul ESOP Consulting a fost realizat in functie de numarul de cereri pentru spatii de birouri primite.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional