Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Mai putine centre comerciale noi in 2013

A.D. Piaţa Imobiliară /

Anul acesta vor fi inaugurate 5 centre comerciale noi, cu o suprafata cumulata estimata la 132.000 mp, in scadere de la 7 proiecte cu 166.000 mp, date in folosinta in 2012, potrivit unui raport al companiei de consultanta imobiliara Jones Lang LaSalle.

In trimestrul al patrulea al anului trecut au fost finalizate 5 centre comerciale, dintre care 3 in Bucuresti: Auchan City Giulesti, Cora Alexandriei si Kaufland Mihai Bravu. Alte doua centre comerciale au fost inaugurate la Ploiesti (Ploiesti Shopping City), respectiv Bacau (Cora Bacau).

Astfel, stocul modern de spatii comerciale este la sfarsitul anului trecut de 830.000 mp in Bucuresti si de 1,53 milioane mp in restul tarii.

Cea mai importanta tranzactie din trimestrul IV al anului 2012 a fost reprezentata de preluarea retelei de hipermarketuri real de catre Auchan.

La sfarsitul luni 2012, chiriile prime din centrele comerciale erau estimate la 60 - 70 de euro pe mp pe luna, in timp ce unitatile stradale prime erau oferite la 60-65 de euro pe mp pe luna.

In anul 2013 este posibila o scadere de 3-5% a chiriilor prime din centrele comerciale si o reducere chiar mai accentuata in cazul unitatilor stradale, conform estimarilor Jones Lang LaSalle.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional