Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Mai putine contestatii in cadrul procedurilor de achizitie

I.D. Investiţii /

Numarul contestatiilor depuse in cadrul procedurilor de atribuire a inregistrat noi scaderi in cursul anului trecut. In comparatie cu 2011 in 2012 numarul contestatiilor depuse a scazut cu 4,7%.

Descresterea a fost insa mai putin accetuata fata de cea inregistrata in 2011 de 20%.

Consiliul National de Solutionare a Contestatiilor (C.N.S.C.) a inregistrat anul trecut un numar de 5.997 contestatii formulate de operatorii economici. Valoarea totala estimata a procedurilor de achizitie publica in cadrul carora au fost depuse solicitarile a fost de 61,87 miliarde lei.

Doar 33,24% (1.585) din deciziile emise de CNSC au admis contestatiile iar 66,76% (3.183) au respins solicitarile operatorilor economici.

In decursul anul trecut CNSC a anulat proceduri de achizitie in valoare estimata de 1,26 miliarde lei, iar masuri de remediere pentru proceduri in valoare de 16,75 miliarde lei.

Din totalul de decizii emise de CNSC numai 750 (12,97%) au fost atacate cu plangere la Curtile de Apel, iar din acestea doar 71 decizii emise de CNSC au fost casate/desfiintate.

Contestatiile vizeaza de cele mai multe ori rezultatul procedurii de atribuire

Din contestatiile depuse 2.295 (38,27%) au vizat proceduri de atribuire a contractelor de achizitie publica finantate din fonduri europene, in timp ce 3.702 (61,73%) contracte finantate din fonduri publice interne.

Cele mai multe dintre aceste contestatii 44,09% au avut ca obiect executia de lucrari, 32,23% au vizat proceduri de atribuire a contractelor de achizitie publica avand ca obiect furnizarea de produse, 23,68% au vizat proceduri de atribuire a contractelor de achizitie publica avand ca obiect prestarea de servicii.

Din punctul de vedere al obiectului contestatiilor 2.448 (40,82 %) au vizat documentatia de atribuire, in vreme ce 3.549 (59,18%) au fost indreptate impotriva rezultatului procedurii.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional