Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Majoritatea dezvoltatorilor rezidenţiali oferă propriile sisteme de creditare

ALINA TOMA VEREHA Piaţa Imobiliară /

CUMPĂRĂTORII NU POT ACHIZIŢIONA LOCUINŢE SAU CAUTĂ NUMAI APARTAMENTE şI CASE IEFTINE, ÎN FUNCŢIE DE CREDITUL MAXIM PE CARE ÎL POT PRIMI DE LA BĂNCI.

CUMPĂRĂTORII NU POT ACHIZIŢIONA LOCUINŢE SAU CAUTĂ NUMAI APARTAMENTE şI CASE IEFTINE, ÎN FUNCŢIE DE CREDITUL MAXIM PE CARE ÎL POT PRIMI DE LA BĂNCI.

Mai mult de 70% dintre vizitatorii târgului imobiliar Timon s-au plâns de lipsa posibilităţilor financiare şi aproximativ acelaşi procent s-a declarat dornic să-şi cumpere o locuinţă în următorul an. Cumpărătorii nu caută preţuri mici, ci apartamente pe care să şi le permită. Ca răspuns la dorinţele lor, 85% dintre expozanţii Timon oferă la vânzare locuinţe în propriul sis-tem de rate, arată un comunicat de presă remis redacţiei.

Dezvoltatorii susţin că oamenii vor să cumpere locuinţe, al căror preţ s-a stabilizat în ultima perioadă. Singura problemă este accesarea creditelor ipotecare. Astfel, cumpărătorii nu pot achiziţiona locuinţe sau caută numai apartamente şi case ieftine, în funcţie de creditul maxim pe care îl pot primi de la bănci.

Organizatorii Timon arată că cei mai mulţi dintre dezvoltatori încearcă, în această perioadă, să ia locul băncilor şi să promoveze propriul sistem de creditare. Expozanţii Timon au oferit posibilităţi de finanţare directe, cu rate pe 2 până la 11 ani.

"Alf Company" a lansat un sis-tem inovator de plată pentru locuinţele din ansamblul Citylights Pipera: 120 de rate pentru 125 de luni. Dezvoltatorul promovează, astfel, un sistem de creditare directă pe aproape 11 ani, cu o perioadă de graţie de 5 luni. Preţurile promoţionale ale Citylights în cadrul Timon sunt 46.834 de euro pentru o garsonieră şi 69.678 de euro pentru un apartament cu două camere. 95% dintre apartamente se încadrează în cota de TVA 5% şi 60% în Prima Casă.

"Adama" plăteşte ratele la Prima Casă în primul an, "Domus Stil" oferă o maşină cadou la achiziţionarea unui apartament şi "Vitan Platinum Towers" are o reducere de 15.000 de euro adresată strict celor care beneficiază de programul Prima Casă.

Ansamblul "Green City" oferă posibilitatea de a plăti 400 de euro/lună timp de trei ani, care să se contabilizeze ca avans pentru case la sfârşitul acestei perioade.

Cotidianul Bursa

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional