Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Manastirea Golia intra in etapa finala a procesului de reabilitare

I.D. Investiţii /

Manastirea Golia intra in etapa finala a procesului de reabilitare

Lucrarile de reabilitare a Manastirii Golia din Iasi au ajuns la etapa finala, de realizare a picturii interioare.

Cristian Adomnitei, presedintele Consiliului Judetean Iasi, a precizat:

"Este un proiect extraordinar de important si vrem sa fructificam faptul ca Uniunea Europeana accepta ca si cheltuiala eligibila taxa pe valoarea adaugata, lucru care nu se intampla pana acum."

Valoarea totala a proiectului de reabilitare a picturii interioare este de aproape 6 milioane de euro, din care TVA-ul se ridica la circa un milion de euro. Contributia totala (Consiliul Judetean, in calitate de beneficiar, si Consiliului Local, in calitate de partener) va fi putin peste 100.000 de euro.

Prima etapa a proiectului a fost finalizata in octombrie 2010. Au fost realizate lucrari de consolidare a structurii bisericii, a turnului de intrare, a zidurilor de incinta si a turnurilor de colt, s-a reabilitat tamplaria la Casa Ion Creanga iar fantana a fost decolmatata. De asemenea s-au realizat lucrari de reabilitate a drumului de acces si a strazilor alaturate.

Valoarea totala a investitiei aferente primei etape, a fost de circa 6,2 milioane de euro. Din aceasta suma finantarea nerambursabila acordata prin Programul Phare 2006 "Coeziune Economica si Sociala" a avut o valoare de circa 3,3 milioane de euro.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional