Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

MDRAP a semnat contracte de 200 mil. euro

I.D. Investiţii /

MDRAP a semnat contracte de 200 mil. euro

Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice a semnat in cursul zilei de vineri, 15 februarie, un numar de 28 de contracte de finantare prin Programul Operational Regional.

Valoarea totala a proiectelor se ridica la suma de 294,28 milioane lei (respectiv 67,5 milioane euro). Astfel, valoarea proiectelelor contractate de minister intr-o luna a trecut de suma de 200 milioane euro.

Vicepremierul Liviu Dragnea, ministrul dezvoltarii regionale si administratiei publice, a declarat:

"Va asigur ca veti avea in acest minister sprijin permanent. Vedeti ca s-a schimbat si modul de lucru, s-au grabit foarte mult procedurile, avem deschidere maxima catre administratia publica locala, indiferent de culoarea politica sau de marimea localitatii."

Proiectele pentru care s-au semnat contractele vor fi implementate in numar de 14 de autoritatile locale si 14 de societati comerciale.

Investitiile desfasutare de autoritatile locale vizeaza obiective dintre cele mai diverse: restaurare obiective turistice si arhitectonice, modernizare spitale, creare centre de zi, modernizare strazi, creare zone verzi.

Cele mai mari investitii ale autoritatilor locale se vor desfasura in Ploiesti. Municipalitatea va implementa doua proiecte in valoare totala de 98,42 milioane lei. Acestea vizeaza reabilitarea a doua trasee de tramvai.

De asemenea Primaria Buftea a semnat doua contracte totalizand 20,9 milioane lei. Investitiile au in vedere crearea parcului "dintre Flori" (amenajarea arhitecturala si peisagistica a acestuia) si crearea unei zone verzi pentru cartierul Flamanzeni.

Fonduri importante vor merge si la Iasi, unde primaria va investi 19,49 milioane lei, pentru consolidarea si restaurarea unui imobil in vederea infiintarii muzeului municipal Iasi.

Si Municipiul Baia Mare a semnat un contract de 13,44 milioane lei pentru modernizarea strazii Oborului. O alta investitie mare vizeaza modernizarea ambulatoriului integrat al Spitalului orasenesc Lehliu-Gara, in valoare de 10,38 milioane lei.

Cel mai mare contract semnat cu o societate comerciala dintre cele 14 se ridica la totalul de 72,29 milioane lei. Proiectul apartine societatii Modatim Business Facility si cuprinde crearea unei structuri de sprijinirea afacerilor, City Business Excellence Center.

Al doilea proiect ca valoare prevede de asemenea realizarea unui centru de afaceri, Centrul de Afaceri Maris. Investitia este realizata de Comargo Vest si se ridica la suma de 6,63 milioane lei.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional