Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

MDRAP se va axa in 2013 pe terminarea proiectelor incepute

A.D. Investiţii /

Investitiile din administratia publica locala vor fi prioritizate in contextul in care exista in toata tara peste 3.200 de santiere deschise prin programele derulate de Ministerul Dezvoltarii si pentru a caror finalizare sunt necesare in jur de 4 miliarde de lei.

"Vom acorda o importanta foarte mare infrastructurii de apa si canalizare, drumuri locale si judetene. Vom continua si celelalte programe de locuinte, dar nu vom mai finanta niciun proiect nou", a declarat viceprim-ministrul Liviu Dragnea, ministrul dezvoltarii regionale si administratiei publice.

Ministrul dezvoltarii a mai dat asigurari ca nu exista riscul de blocare a programului de reabilitare termica a locuintelor in 2013.

Lucrarile pe santiere nu au fost finalizate din lipsa de fonduri si datorita presiunii pentru deschiderea unor noi si noi obiective. Unul dintre criteriile care vor fi avute in vedere in procesul de prioritizarea a investitiilor va fi stadiul de executie. Astfel, Ministerul va incepe cu acele proiecte la care lucrarile sunt avansate.

Prioritizarea investitiilor ar urma sa fie definitivata in urmatoarele doua-trei saptamani, a precizat domnul Dragnea.

In paralel, Corpul de control al Ministerului Dezvoltarii va efectua controale la institutiile din subordine a caror activitate nu este "multumitoare". Masura a inceput cu Inspectoratul de Stat in Constructii. Ministrul dezvoltarii a mai precizat ca are in vedere si eventuale disponibilizari in urma acestor controale.

La sfarsitul anului 2012 autoritatile locale din Romania aveau arierate (n.r. restante de platit) insumand in jur de 840 milioane lei. Guvernul urmeaza sa aloce un imprumut de peste 500 milioane lei autoritatilor locale, pentru a acoperi cea mai mare parte din arierate.

Domnul viceprim-ministru nu a exclus riscul ca unele primarii foarte indatorate sa aiba conturile blocate. In perioada urmatoare va fi dezbatuta in Parlament proiectul legislativ privind insolventa unitatlor administrativ-teritoriale.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional