Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

MDRT a preluat programul de constructie baze sportive rurale

I.D. Investiţii /

Programul pentru dezvoltarea bazelor sportive rurale este implementat incepand de ieri, 19 septembrie, de Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului (MDRT).

Prin decizia, adoptata in sedinta de Guvern, Secretariatul General al Guvernului a scapat de indatorirea aplicarii acestui program. Scopul "transferului" este asigurarea unei mai bune finanţari, coordonari şi monitorizare a programului, în raport cu priorităţile de dezvoltare regională ale României, potrivit reprezentantilor MDRT.

Ministrul dezvoltarii regionale si turismului, Eduard Hellvig, a precizat:

"Odata cu intrarea in vigoare a Ordonantei de Urgenta de astazi, in cadrul Programului de dezvoltare a infrastructurii si a unor baze sportive din spatiul rural nu se mai includ obiective de investitii noi. Vor fi finantate doar obiectivele de investitii incluse in prezent, iar programul se va incheia la sfarsitul anului curent".

De asemenea, ministrul a anuntat ca obiectivele existente se finanteaza din sume defalcate din TVA, prin hotarare de guvern, la propunerea MDRT.

In total, in program au fost incluse 1.600 de obiective de investitii in cadrul subprogramului pentru dezvoltarea infrastructurii rurale si 937 de obiective de investitii in cadrul subprogramului pentru dezvoltarea de baze sportive.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional