Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Metropolis Center - o investiţie de 38 de milioane de euro

VIVIANI MIRICĂ Piaţa Imobiliară /

Dezvoltatorul austriac Soravia a inaugurat, ieri, Metropolis Center, proiect premium care include spaţii de birouri clasa A, o galerie comercială şi primul apart-hotel Starlight din România, cotat la patru stele, ce aparţine grupului Starlight Suiten Hotel. Hotelul a fost deshis în urma unui parteneriat de închiriere pe o perioadă de 20 de ani.

Investiţia în Metropolis Center este de 38 milioane de euro, a declarat Karl Goth, Managing Partner CEE Soravia, iar investiţia în construcţia şi utilarea hotelului este de 7-8 milioane de euro.

Dieter Jobstl, proprietarul lanţului hotelier Starlight Suiten, se aşteaptă la un grad de ocupare al hotelului de 50% de la începutul lui octombrie până la sfârşitul anului.

"Pentru 2010, estimez un grad de ocupare de 75-80%", a mai spus domnia sa.

Hotelul a fost deschis în luna mai, cu doar două etaje funcţionale, respectiv 26 de camere. În luna iunie, unitatea avea toate cele 78 de camere finalizate, a declarat Georgeta Grecu, directorul hotelului.

Metropolis Center are o suprafaţă totală de 29.500 de mp, din care 21.000 de mp este spaţiul total de închiriat.

Karl Goth ne-a declarat că 70% din birouri au fost deja închiriate şi se aşteaptă ca, în primul trimestru din 2010, acest procent să ajungă la 100%. Galeria comercială găzduieşte sediile unor companii, între care şi Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare, un supermarket şi o curăţătorie.

Valeri Atanassov, Managing Partner CEE al grupului Soravia, a declarat: "Chiar şi acum, după căderea pieţei imobiliare, suntem încrezători că România va oferi oportunităţi noi, iar noi continuăm să ne pregătim pentru noile noastre proiecte - o clădire de birouri de mare capacitate şi un centru comercial".

Pentru cele două proiecte, dezvoltatorul aus-triac a achiziţionat deja terenurile. Pe cel din estul Capitalei, din zona Mihai Bravu, va fi construită, pe o suprafaţă de 110.000 de mp, clădirea de birouri. Al doilea proiect se va întinde pe o surafaţă de circa 300.000 de mp.

În urma finalizării acestor proiecte, investiţiile totale ale Soravia în România vor depăşi 300 de milioane de euro.

Soravia Group AG, cu sediul central la Viena, operează în opt ţări din Europa Centrală, de Est şi de Sud, în domeniul dezvoltărilor imobiliare şi în sectorul investiţiilor de capital. În mai 2008, International Finance Corporation, membră a Băncii Mondiale, s-a alăturat Diviziei pentru Dezvoltare Imobiliară a Soravia, susţinând proiectele companiei din Europa.

Soravia este prezentă în România din 1997, cu trei proiecte de birouri finalizate.

Lanţul hotelier Starlight Suiten deţine şase hoteluri: trei în Viena, două în Budapesta şi unul în Bucureşti.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional