Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Metrorex a deschis ofertele pentru tronsonul de metrou Parc Bazilescu-Straulesti

I.D. Investiţii /

Metrorex a deschis vineri, 2 martie, ofertele depuse in cadrul licitatiei deschise lansate pentu contractului de executie a lucrarilor de extensie a retelei de metrou pe tronsonul Parc Bazilescu - Straulesti, informeaza un comunicat Metrorex.

Valoarea estimata a contractului este de 953,5 milioane lei, finantarea urmand a fi asigurata din alocatie de la bugetul de stat.

Contractul care va fi atribuit inglobeaza totalitatea lucrarilor necesare pentru extinderea retelei de metrou, respectiv a Racordului 2 al Magistralei 4, cu doua noi statii, fiind prevazute in acest sens lucrarile de structura tunel (1,3 km cale dubla), structura aferenta celor 2 statii (Laminorului si Lac Straulesti), depou de metrou, terminal multimodal si Park & Ride precum si principalele dotari cu instalatiile si echipamentele necesare pentru punerea in functiune cu calatori a obiectivului. Se urmareste realizarea unui sistem de transport integrat si neconcurential prin implementarea unor poli de schimb cum va fi cel de la Lac Straulesti in ideea de a stimula renuntarea benevola la folosirea automobilelor personale in favoarea transportului public in comun pentru deplasarile intraurbane si urbane. In acest sens s-a prevazut amenajarea terenurilor la suprafata prin realizarea unui Nod intermodal in Zona Lac Straulesti - parcare si autogara (Park & Ride Straulesti) pentru calatorii din zona periurbana de nord vest a Capitalei.

Se estimeaza ca lucrarile vor fi finalizate intr-o perioada de 42 luni.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional