Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Metrorex a obtinut finantare pentru tronsonul Gara de Nord-Gara Progresu

I.D. Investiţii /

Metrorex a obtinut finantare pentru tronsonul Gara de Nord-Gara Progresu

Secretariatul de Stat pentru Afaceri Economice (SECO) al Confederatiei Elvetiene a aprobat, in data de 12 iulie 2012, propunerea finala a proiectului in valoare de 37,94 milioane lei fara TVA, propus spre finantare de catre S.C. Metrorex S.A. Contributia partii elvetiene va fi de 32,25 milioane lei.

Proiectul in cauza vizeaza realizarea studiului de pre-fezabilitate (SPF) si a studiului de fezabilitate (SF) pentru constructia Liniei 4 de metrou: Lac Straulesti - Gara Progresu, tronsonul Gara de Nord - Gara Progresu.

Concomitent cu elaborarea studiului de pre-fezabilitate (SPF) si a studiului de fezabilitate (SF), se are de asemenea in vedere realizarea a doua studii:

- privind transportul multimodal in municipiul Bucuresti ce va evidentia impactul asupra transportului de suprafata a Liniei 4 de metrou si

- privind cresterea traficului pe Linia 4 de metrou, precum si incheierea unui parteneriat institutional intre S.C. Metrorex S.A si companii de transport public din Elvetia.

"O data cu elaborarea documentatiilor tehnico-economice necesare promovarii acestui proiect, S.C. Metrorex S.A trece la o noua etapa in procesul de dezvoltare a retelei de metrou si anume acela de extindere a Liniei 4, pe tronsonul Gara de Nord - Gara Progresu, iar la finalizarea acestuia si conectarea cu linia de legatura a metroului cu Aeroportul International Otopeni, Municipiul Bucuresti va dispune de cea mai lunga diametrala de metrou pe axa Nord-Sud, in lungime de circa 33 km si 28 de statii cu puncte intermodale de transport la conexiunile cu cele doua aeroporturi - Otopeni si Baneasa - si cele patru gari de cale ferata: Baneasa, Basarab, Gara de Nord, Gara Progresu" precizeaza Gheorghe Udriste, director general al S.C. Metrorex S.A Bucuresti.

In perioada urmatoare va fi semnat acordul de proiect.

Consiliul Federal Elvetian si Guvernul Romaniei au incheiat in data de 7 septembrie 2010 un acord-cadru privind implementarea "Programului de cooperare elvetiano-roman pentru reducerea disparitatilor economice si sociale in cadrul Uniunii Europene extinse".

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional