Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Microintreprinderile au nevoie acuta de finantare

I.D. Investiţii /

Microintreprinderile din Regiunea Centru au reusit sa atraga fonduri nerambursabile in valoare de 22,05 milioane euro, alocate prin Programul Operational Regional din bugetul aferent domeniului major de interventie 4.3 "Sprijinirea dezvoltarii microintreprinderilor".

"Domeniul destinat finantarii microintreprinderilor este unul dintre cele mai solicitate domenii de finantare nerambursabila de la nivelul Regiunii Centru. Inca mai sunt persoane interesate, sa intrebe cand se va relansa domeniul spre a putea depune proiecte. Acest fapt demonstreaza nevoia acuta de fonduri a firmelor. Din pacate, trebuie sa informam reprezentantii firmelor ca fondurile nerambursabile alocate pentru firmele mici din Regiunea Centru sunt solicitate integral de cererile de finantare, prin proiectele deja depuse, care au trecut etapele de evaluare. Prin proiectele contractate si cele ce se afla in diferite etape de evaluare sau in precontractare se solicita aproape 30 milioane euro.", a declarat domnul Simion Cretu, director general ADR Centru.

Numarul firmelor din Regiunea Centru care au primit finantare nerambursabila sa ridica la 201. Aceste fonduri sunt destinate lucrarilor de modernizare, reabilitare, constructie sau dotare pensiuni turistice, clinici si cabinete medicale, centre de fitness, baze sportive, service-uri auto, hale de productie, depozite, dar si alte tipuri de activitati desfasurate de microintreprinderi.

Bugetul alocat domeniului 4.3 "Sprijinirea dezvoltarii microintreprinderilor" pe perioada 2007-2013, la nivelul Regiunii Centru, este de 24,39 milioane euro. Pe parcursul celor doua sesiuni de depunere de proiecte lansate la nivel regional, in anul 2008 si in anul 2009, au fost depuse pe acest domeniu un numar de 668 proiecte ce au solicitat spre finantare nerambursabila suma de 73,25 milioane euro. Din totalul celor 201 de proiecte contractate pe acest domeniu, un numar de 96 de microintreprinderi si-au finalizat proiectele, iar o parte din microintreprinderi si-au continuat procesul de modernizare depunand noi cereri de finantare pentru dotarea cu echipamente sau extinderea sediilor si a activitatilor.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional