Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Microsoft, Linde Gaz şi ZTE, chiriaşi în birourile Optica Business Park din Timişoara

E.D. Piaţa Imobiliară /

Microsoft, Linde Gaz şi ZTE, chiriaşi în birourile Optica Business Park din Timişoara

Optica Business Park a atras chiriaşi pentru aproape 90% din prima clădire de birouri din complexul din Timişoara, Microsoft, Linde Gaz şi ZTE numărându-se printre chiriaşi, a anunţat firma Activ Property Services, care a intermediat tranzacţiile.

Activ Property Services, partener Cushman & Wakefield, a reprezentat proprietarul în cele trei tranzacţii încheiate în primul trimestru din acest an. Microsoft (IT&C) a închiriat o suprafaţa de 1.091 mp, Linde Gaz a ocupat 1.100 mp şi ZTE (IT&C) a închiriat 1.260 mp.

Optica Business Park are o suprafaţă totală închiriabilă de aproximativ 10.000 metri pătraţi, din care 4.500 mp dintr-o primă clădire au fost livraţi anul trecut, urmând ca în cursul anului 2015 să se finalizeze livrarea celei de a doua clădire cu o suprafaţă închiriabilă de aproximativ 5.000 mp.

"În prezent suntem în discuţii avansate pentru închirierea în totalitate a primei clădiri. Majoritatea cererilor pe care le primim sunt din partea companiilor care activează în domeniul IT şi comunicaţii, servicii tip < call center >, sau din sectorul producătorilor farmaceutici", a declarat într-un comunicat Felicia Vasiu, director al biroului din Timişoara al Activ Property Services.

Timişoara este a treia cea mai importantă piaţă de birouri din România, după Bucureşti şi Cluj Napoca. Stocul modern de birouri însumează o suprafaţă închiriabilă de 130.000 mp, corespunzător unei densităţi de 407 mp/1.000 locuitori, din care 40.000 mp suprafaţă de clasa A. Cererea s-a menţinut la niveluri importante în ultimii anii, iar rata de neocupare a scăzut la 20% la nivelul întregii pieţe. Numeroase companii internaţionale au birouri locale, incluzând Alcatel-Lucent, Siemens, Wipro, Microsoft, PwC sau IBM.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional