Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Millennium Business Center, evaluată la 55 de milioane de euro, este asigurată de AIG

N.I. Piaţa Imobiliară /

Clădirea de birouri Millennium Business Center, afectată de un incendiu izbucnit vineri seară şi evaluată de fondul de investiţii DEGI la circa 55 de milioane de euro, este asigurată de American International Group (AIG), a declarat, ieri, purtătorul de cuvânt al DEGI, Dietmar Mueller. Domnia sa a precizat, citat de NewsIn: "În prezent, clădirea este evaluată la 55 de milioane de euro şi este complet asigurată. Valoarea poliţei de asigurare va acoperi în totalitate costurile de renovare a clădirii. Avem, de asemenea, şi o asigurare împotriva unei eventuale pierderi a chiriaşilor". Potrivit lui Muller, în prezent, are loc o anchetă a companiei de asigurări pentru a stabili pagubele produse în urma incendiului, rezultatele urmând a fi cunoscute în câteva zile.

Millenium Business Center, clădirea de birouri care a luat foc, vineri seară, în centrul Capitalei, a fost achiziţionată, în octombrie 2007, de fondul de investiţii german Deutsche Gesellschaft fur Immobilienfonds (DEGI) de la Fondul European Convergence Property Company (ECPC). DEGI a fost preluată, anul trecut, de Aberdeen Property Investors din Scoţia. În momentul achiziţiei, DEGI era divizie de investiţii imobiliare a grupului Alianz. Tranzacţia realizată în 2007, în valoare de circa 110 milioane de euro, prevedea pe lângă achiziţia Millennium Business Center şi a PGV Tower şi Construdava. În 2006, Fondul European Convergence Property Company a achiziţionat imobilul de birouri de la Millenium Estate. Lucrările de construcţie au fost realizate de firma Summa.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului de Stat în Construcţii (ISC), incendiul izbucnit vineri seară nu a afectat structura de rezistenţă a clădirii, ci doar învelitoarea clădirii. În prezent, o echipă de experţi ai ISC lucrează pentru a stabili care sunt măsurile care trebuie luate pentru consolidarea şi refacerea clădirii. Potrivit unui comunicat al Poliţiei Capitalei, cauza probabilă a incendiului de la Millenium Business Center ar putea fi un scurtcircuit la unul dintre panourile publicitare montate pe exteriorul clădirii, produs din cauza ploii de vineri seară. Millennium Business Center, situată lângă Biserica Armenească, la intersecţia străzii Armand Călinescu cu bulevardul Carol, este cotată drept cea mai înaltă construcţie pe structură de oţel din România. Imobilul are peste 72 de metri înălţime, cu o structură compusă din patru subsoluri şi 18 etaje plus unul tehnic.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional