Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Ministerul Economiei isi apleaca ochii spre proiectul AGRI

I.D. Investiţii /

Demararea proiectului AGRI, de transport al gazelor naturale azere, prin Georgia cu traversarea Marii Negre, spre Europa, a fost unul dintre subiectele dezbatute in cadrul intalnirii din 21 mai dintre Ministrul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri, domnul Daniel Chitoiu, si ambasadorul Republicii Azerbaidjan in Romania, E.S. domnul Eldar Hasanov.

Diplomatul azer a propus organizarea, la Bucuresti, in scurt timp, a unei reuniuni a ministrilor responsabili cu domeniile petrolier si gaze naturale din tarile membre AGRI pentru a fi analizate aspectele ce intarzie realizarea proiectului.

Totodata, a fost abordata si problematica semnarii contractului cu consultantul britanic PENSPEN LTD, selectat, in luna martie, pentru realizarea studiului de fezabilitate, care este o prioritate pentru partea romana. A fost exprimata, de asemenea, dorinta Azerbaidjanului de a se urgenta aceasta etapa, intarziata datorita unor solicitari de natura tehnica, ridicate recent de compania britanica.

Ministrul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri si-a manifestat intreaga disponibilitate si implicare in procesul de realizare a proiectului AGRI, mentionand ca in aceasta perioada se face o evaluare a stadiului realizarii proiectelor energetice, inclusiv cel de transport al gazelor naturale azere spre Europa. In acest context, la finele lunii mai reprezentati ai companiei BP si ai concernului de stat azer SOCAR vor fi primiti de catre ministrul Chitoiu.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional