Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Ministerul Economiei va continua in 2012 investitiile in productia de energie

A.D. Investiţii /

Cele mai importante proiecte de investitii ale Ministerului Economiei (MECMA) pentru anul 2012 vizeaza in principal sectorul energetic. Astfel, MECMA isi propune sa continue investitiile la centralele hidroelectrice Racovita si Caineni, de pe raul Olt si la instalatiile de desulfurare ale CET Isalnita, grupurile 7 si 8, respectiv Craiova 2, au anuntat reprezentantii Ministerului.

In plus, MECMA urmeaza sa elaboreze studiul de fezabilitate pentru proiectul interconectorului de gaze Azerbaidjan - Georgia - Romania (AGRI) si luarea unei decizii investitionale in privinta acestuia. In paralel vor fi selectati noii investitori pentru finalizarea reactoarelor 3 si 4 de la atomocentrala Cernavoda, respectiv investitori pentru realizarea hidrocentralei de pompaj Tarnita-Lapustesti. De asemenea Ministerul intentioneaza sa finalzieze negocierile si sa semneze contractul pentru realizarea de noi capacitati de productie a energiei la Doicesti.

Pe parcusrul anului 2011 Ministerul Economiei a realizat investitii de 670 milioane euro pentru producerea de energie. Astfel, au fost continuate sau incepute lucrari in valoare de aproape 450 milioane euro pentru realizarea de instalatii de desulfurare la centralele electrice Turceni, Isalnita, Rovinari si Craiova 2. De asemenea, 88 milioane euro au fost utilizate in vederea retehnologizarii hidrocentralei Lotru-Ciunget, iar alte 75 milioane euro pentru construirea hidrocentralei de la Robesti, pe raul Olt.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional