Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Miting in Capitala

I.D. Investiţii /

Un miting a fost organizat miercuri in fata Ministerului Dezvoltarii de locuitorii cartierului Cotroceni din Capitala pentru sistarea lucrarilor la un bloc de locuinte din zona.

Lucrarile la acest imobil se desfasoara intr-o arie protejata fara o autozatie de construire valabila. Autorizatia emisa de Primaria Sectorului 5 in 2009 a fost suspendata de Tribunalul Bucuresti.

Potrivit reprezentantilor asociatiei "Salvati Bucurestiul" aceasta autorizatie este ilegala deoarece: prevede cu doua etaje mai mult decat prevede PUZ-ul zonei, prevede ocuparea la sol a 90% din teren fata de 70% cat prevedea PUZ-ul, etc.

Imobilul este construit pe o suprafata de 1300 mp si va avea un regim de inaltime de sapte etaje.

Initial proiectul a fost dezvoltat de Marius Logic si de societatea Logic Imobiliare. Lucrarile ar fi trebuit sa fie incheiate pana in iunie 2010 insa pana la acea data intarzierile in executie erau foarte mari. Mai mult in octombrie 2010 SC Logic Imobiliare a intrat in faliment.

Constructia proiectului a fost preluata de catre SC Tosun Group Construct SRL si lucrarile au fost reluate in mod frenetic in octombrie 2011.

Printr-o decizie surprinzatoare, Curtea de Apel Bucuresti a admis recursul facut de dezvoltatorii proiectului in luna iulie 2012 si a casat sentinta Tribunalului de suspendare a executarii autorizatiei. Cu toate acestea suspendarea executarii autorizatiei opereaza pana la data judecarii recursului. Urmatorul termen de judecata este 5 martie cand Inalta Curte de Casatie si Justitie va judeca cererea de stramutare a dosarului de la Curtea de Apel Bucuresti la o alta Curte de Apel din tara.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional