Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Monument Bistritean reabilitat din fonduri europene

I.D. Investiţii /

Cladirea istorica "Casa Argintarului" din Bistrita va fi reabilitata prin fonduri europene. Contractul de finantare prin Programul Operational Regional a fost semnat ieri, 25 aprilie, intre Primaria Bistrita si Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice.

Lucrarile se vor ridica la suma de 2,46 milioane lei din care 1,8 milioane lei reprezinta finantare nerambursabila.

Aflat intr-o vizita in Bistrita, Liviu Dragnea, ministrul dezvoltarii regionale si administratiei publice, a tinut sa precizeze:

"Cred ca judetul Bistrita are o importanta strategica si beneficiaza de un potential turistic urias, care poate fi dezvoltat, punand in valoare mai bine mostenirea sasilor."

Dupa restaurarea si consolidarea cladirii, fosta casa a mesterului bijutier (monument istoric cu arhitectura gotica si renascentista) va deveni sediul Centrului German din localitate.

Fosta locuinta a unui mare mester bijutier din secolul al XVI-lea Casa Argintarului este un monument de arhitectura in stil renascentist.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional