Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Multe lucrari de reparatii, putine constructii noi

I.D. Piaţa Imobiliară /

Multe lucrari de reparatii, putine constructii noi

Volumul lucrarilor de constructii a crescut cu 9,2% ca serie bruta in luna martie 2012 fata de luna anterioara si a scazut cu 8,8% ca serie ajustata, informeaza un comunicat al Institutului National de Statistica.

Segmentul de reparatii capitale a inregistrat cea mai mare crestere

Cresterea inregistrata la volumul lucrarilor de constructii (serie bruta) in luna martie a fost evidentiata la lucrarile de reparatii capitale (+75,3%) si la lucrarile de intretinere si reparatii curente (+20,6%). La lucrarile de constructii noi s-a inregistrat o scadere cu 0,8%.

Pe obiecte de constructii, au avut loc cresteri la cladirile rezidentiale si la cladirile nerezidentiale cu 64,9%, respectiv cu 39,1%. Constructiile ingineresti au inregistrat o scadere cu 8,6%.

Ca serie ajustata in luna martie comparativ cu luna februarie pe elemente de structura, s-au inregistrat scaderi la lucrarile de constructii noi si la lucrarile de intretinere si reparatii curente cu 17,5%, respectiv cu 1,2%. Lucrarile de reparatii capitale au crescut cu 18,6%.

Pe obiecte de constructii, volumul lucrarilor de constructii a crescut la cladirile rezidentiale si la cladirile nerezidentiale cu 28,8%, respectiv cu 0,1%. La constructiile ingineresti s-a inregistrat o scadere cu 15,0%.

Rezidentialele sunt in scadere

In primul trimestru din 2012, comparativ cu trimestrul intai 2011, volumul lucrarilor de constructii, serie bruta, a scazut cu 1,1%. Pe elemente de structura s-au inregistrat scaderi la lucrarile de intretinere si reparatii curente (-27,3%) si la lucrarile de reparatii capitale (-25,3%). La lucrarile de constructii noi, volumul lucrarilor de constructii a crescut cu 14,9%.

Pe obiecte de constructii, volumul lucrarilor de constructii a scazut la cladirile rezidentiale si la cladirile nerezidentiale cu 31,0%, respectiv cu 12,5%. La constructiile ingineresti, volumul lucrarilor de constructii a crescut cu 14,8%.

Ca serie ajustata in functie de zilele lucratoare si sezonalitate in primul trimestrul din 2012, comparativ cu trimestrul corespunzator al anului precedent, volumul lucrarilor de constructii, a crescut cu 1,4%, crestere evidentiata la lucrarile de constructii noi (+21,5%). La lucrarile de reparatii capitale si la lucrarile de intretinere si reparatii curente s-au inregistrat scaderi cu 25,3%, respectiv cu 18,4%.

Pe obiecte de constructii s-au inregistrat scaderi la cladirile rezidentiale si la cladirile nerezidentiale cu 34,6%, respectiv cu 7,0%. Constructiile ingineresti au crescut cu 15,8%.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional