Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Muzeul ceasurilor din Ploiesti va fi consolidat

I.D. Investiţii /

Muzeul ceasurilor din Ploiesti va fi consolidat

Contractul de finantare prin Programul Operational Regional a lucrarilor de reabilitare a Muzeului Ceasului "Nicolae Simache" din Ploiesti a fost semnat vineri, 27 iulie.

Valoarea totala a contractului de finantare este de 7,95 milioane lei, din care valoarea fondurilor nerambursabile acordate prin Fondul European pentru Dezvoltare Regionala se ridica la 5 milioane lei.

Monumentul de arhitectura de importanta nationala si universala va fi restaurat si consolidat intr-o perioada de 36 de luni.

In momentul de fata, cladirea se afla intr-o stare de conservare precara. Lucrarile de restaurare si consolidare propuse prin proiect urmeaza sa recupereze intreg repertoriul de finisaje si decoratii, redandu-se in acest fel edificiului valoarea arhitecturala originara. Lucrarile vor viza: consolidarea structurii, refacerea modenaturii fatadelor, a tamplariei, a finisajelor interioare, a tencuielilor, a pardoselilor, extinderea instalatiilor electrice, de apa si canalizare. De asemenea se vor executa lucrari de amenajare exterioara, trotuare de protectie, alei, imprejmuire, spatii verzi.

Patrimoniul Muzeului Ceasului "Nicolae Simache" numara in prezent peste 4.000 de piese şi componente specifice, de mare valoare si atractivitate, ilustrand evolutia sistemelor de masurat timpul din secolele al XVI-lea - al XIX-lea, de la primele ceasuri - cadranele solare, ceasurile arzatoare, cu apa sau cu nisip - pana la ceasornicele mecanice, cutiile muzicale ce functioneaza cu mecanismele de la ceasornice, precum si ceasurile bijuterii.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional