Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Negutatori de flori la licitatia pentru modernizarea Aeroportului Iasi

I.D. Investiţii /

Cererile contestatarilor licitatiei privind modernizarea Aeroportului Iasi au fost respinse de Consiliul National de Solutionare a Contestatiilor.

In ciuda solicitarilor depuse de Gandalf si Licit Consult documentatia de atribuire nu va fi modificata. Totodata nu vor exista decalari in ceea ce priveste perioada pentru elaborarea si depunerea ofertelor.

Marius Bodea, directorul general al Aeroportului Iasi, a declarat:

"Decizia CNSC nu ne surpinde cu nimic. Era evident ca adevaratul scop urmarit de pseudo-contestatarii procedurii noastre, se afla dincolo de zona tehnica reglementata de legiuitor. Putem banui ca si in cazul procedurii noastre s-a incercat - prin intermediul unor firme paravan - blocarea de catre unii jucatori din piata constructiilor, a investitiei ce va deschide cu adevarat portile Iasului."

Potrivit companiei Aeroportul International Iasi legislatia achizitiilor publice permite situatii prin care societati neserioase, cu scop vadit ilicit, sa poata determina blocaje, cu efecte pe termen scurt si mediu. "Este inadmisibil ca un agent economic care de exemplu se ocupa cu vanzarea de flori, ocazional sau nu, sa aiba accesul si dreptul de a contesta proceduri de atribuire pentru lucrari de executie a pistelor de aterizare-decolare pentru avioane"

Reprezentantii Aeroportului Iasi considera ca ar trebui sa aiba drept de contestare doar potentialii participanti care fac dovada capacitatii tehnice si financiare de a participa la respectiva procedura.

Constestatiile impotriva procedurii de atribuire a lucrarilor de proiectare si executie a noii piste a Aeroportului International Iasi, au surpins si momente unicat, prin care contestatarii au incurcat intre ei textele si motivele contestatiilor, precizeaza reprezentantii Aeroportul International Iasi.

Compania Aeroportul Iasi a lansat licitatia pentru executia lucrarilor de modernizare la Aeroportul Iasi la data de 5 octombrie 2012.

Contractul cuprinde Modulul 1 al proiectului "Dezvoltarea si modernizarea Aeroportului International Iasi". Se vor realiza suprafete de miscare aferente unei piste noi cu lungimea de 2.400 m.

Lucrarile se ridica la valoarea de 157,65 milioane lei fara TVA, finantarea fiind asigurata din fonduri proprii. Perioada de implementare a contractului este de 25 de luni.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional