Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

NEPI a cumpărat Promenada Mall cu 148 milioane de euro

Piaţa Imobiliară /

NEPI a cumpărat Promenada Mall cu 148 milioane de euro

NEPI a finalizat vineri tranzacţia de achiziţie a mall-ului Promenada din Floreasca, la un preţ total de 148 milioane de euro, acesta fiind plătit în numerar, din resursele proprii NEPI, arată un comunicat remis Bursei de Valori Bucureşti.

NEPI a evaluat Promenada Mall, cu o suprafaţă închiriabilă de 40.300 metri pătraţi, la 148 milioane de euro şi estimează venituri anuale din chirii de 10 milioane de euro. Chiria medie ponderată în centrul comercial este de 22 euro/metru pătrat pe lună, se arată într-un comunicat transmis de NEPI Bursei de Valori Bucureşti.

Mall-ul a înregistrat în primele şase luni din acest an un profit de 13,7 milioane de lei (3,1 milioane de euro).

Raiffeisen evolution a cumpărat în anul 2005 terenul de patru hectare pe care este construit acum Floreasca City, care a aparţinut Fabricii de Elemente pentru Automatizare (FEA). Compania mai deţine un teren de 10 hectare în sectorul 1 al Capitalei, amplasat pe strada Străuleşti, lângă proiectul Petrom City. În 2008 compania anunţa că vrea să construiască locuinţe. Totodată, dezvoltatorul austriac mai are în portofoliu un teren de 3 hectare în Baloteşti, unde, de asemenea, intenţiona să dezvolte locuinţe

NEPI, unul dintre cei mai mari investitori imobiliari de pe piaţa locală, gestionează în România centre comerciale, totalizând circa 330.000 de metri pătraţi, printre cele mai importante Ploieşti Shopping City, City Park Constanţa sau Vulcan Strip Mall Bucureşti. De asemenea, fondul sud-african de investiţii are în curs de dezvoltare centrul comercial Mega Mall din zona Pantelimon.

Raiffeisen evolution project development este o societate de dezvoltare imobiliară cu sediul central în Viena şi care activează în Austria şi în Europa Centrală şi de Est.

NEPI are în dezvoltare în România investiţii de peste 460 de milioane de euro, în proiecte noi sau în extensii de proiecte existente, suprafaţa totală închiriabilă la finalizare fiind estimată la peste 250.000 metri pătraţi.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional