Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

NEPI va demara constructia a doua centre comerciale

A.D. Investiţii /

NEPI va demara constructia a doua centre comerciale

Fondul de investitii sud-african New Europe Property Investments (NEPI) continua seria achizitiilor pe piata din Romania si urmeaza sa demareze constructia mai multor proiecte comerciale.

La inceputul lunii august, NEPI a anuntat preluarea a 70% din proiectul Mega Mall, situat pe terenul fostei fabrici Electroaparataj din Bucuresti. Compania intentioneaza sa dezvolte aici, in colaborare cu grupul austriac Real4You, un centru comercial cu o suprafata inchiriabila de 70.000 mp. Lucrarile de constructii vor demara in acest an, iar mall-ul va fi inaugurat la mijlocul anului 2015, potrivit unui raport al NEPI.

Grupul a mai obtinut un Plan Urbanistic Zonal pentru realizarea unui centru comercial de aproximativ 27.000 mp inchiriabili la Targu Jiu - Targu Jiu Shopping City. In prezent sunt in curs demersurile pentru obtinerea autorizatiei de construire.

De asemenea, NEPI a obtinut un certificat de urbanism ce permite depunerea documentatiei necesare obtinerii autorizatiei de construire necesara dezvoltarii unei cladirii de birouri planificate in Piata Victoriei, Bucuresti.

La sfaristul lunii iulie, NEPI s-a angajat sa achizitioneze Deva Shopping Centre, obiectiv ce dispune de o suprafata inchiriabila de 42.000 mp, precum si de un teren suplimentar de 2,9 hectare ce permite o extindere utlerioara.

In primul semestru din an, Grupul, in parteneriat cu omul de afaceri Ovidiu Sandor, a demarat lucrarile de constructie la proiectul The Office - Cluj Napoca. Prima faza, de aproximativ 19.000 mp inchiriabili urmeaza sa fie finalizata in aprilie 2014.

In plus, Grupul a demarat in primul semestru lucrarile la Galati Shopping City, un centru comercial ce va cuprinde in prima faza o suprafata de aproximativ 27.000 mp inchiriabili. Aceasta faza va fi inaugurata la sfarsitul anului curent. Pana in prezent, centrul comercial este preinchiriat in proportie de 62% si au fos negociati termenii comerciali pentru inca 25% din suprafata cu alti potentiali chiriasi.

In paralel, NEPI a finalizat si inaugurat prima din zonele comerciale adiacente Kaufland din Alexandria, a demarat constructia la inca doua proiecte similare si a obtinut autorizatia de constructie pentru un al patrulea proiect. Pana la finele lui 2013 este estimata inaugurarea a patru zone comerciale de acest tip.

La inceputul lunii mai, NEPI a finalizat si achizitia Severin Shopping Centre, un centru comercial de aproximativ 16.000 mp inchiriabili, ce dispune si de 2,3 hectare de teren suplimenta, destinat extinderilor ulterioare.

Raportata tot in primul semestru din 2013, este si achizitia cladirii de birouri The Lakeview Bucuresti, tranzactie realizata in ianuarie 2013.

In afara Romaniei, cea mai recenta achizitie a Grupului, vizeaza preluarea in luna august a centrului comercial Aupark Zilina (22.000 mp inchiriabili), din orasul Zilina, Slovacia. NEPI a platit pentru acesta 32,4 milioane euro, asumandu-si suplimentar datoriile proiectului, de 55,1 milioane euro.

NEPI a raportat in primul semestru din 2013 un rezultat global, atribuit actionarilor, de 21,7 milioane euro, fata de 14,37 milioane euro in primul semestru al anului precedent.

NEPI a realizat in perioada amintita venituri din chirii si din exploatare de 23,17 milioane de euro, fata de 17,88 milioane euro in aceeasi perioada din 2012.

La finalul lunii iunie, activele companiei depaseau 500 milioane de euro.

Proiectele de dezvoltare si extindere ale Grupului au crescut la 350 milioane euro.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional