Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 7 / 2024

NEXT MOVE STRATEGY CONSULTING:Piaţa globală a construcţiilor, aşteptată să se dubleze până în 2030

Internaţional /

Piaţa globală a construcţiilor, aşteptată să se dubleze până în 2030
  • document ataşat apasă aici pentru a descărca.

    De la 7,28 trilioane de dolari în 2021, la 14,41 trilioane de dolari în 2030

    Piaţa globală a construcţiilor a generat 7,28 trilioane de dolari în 2021 şi este aşteptată să ajungă la 14,41 trilioane de dolari până în 2030, în baza unei creşteri anuale compuse (CAGR) de 7,3% din 2022 până în 2030, conform unui raport recent al Next Move Strategy Consulting.

    Analiza arată că expansiunea pieţei construcţiilor va fi susţinută de creşterea economică din ţările în curs de dezvoltare, de dobânzile relativ scăzute pentru împrumuturile imobiliare, de investiţiile din sectorul privat şi de evoluţiile tehnologice. Cu toate acestea, fluctuaţiile preţurilor materiilor prime şi preocupările tot mai mari legate de sănătatea şi bunăstarea lucrătorilor limitează creşterea pieţei de profil.

    Conform raportului Next Move Strategy Consulting, "implementarea tehnologiei avansate, utilizarea la scară largă a utilajelor şi echipamentelor vor intensifica activităţile de construcţie pentru crearea de oraşe inteligente. În plus, creşterea cheltuielilor pentru infrastructură şi locuinţe de către guvernele ţărilor în curs de dez­voltare prezintă noi oportunităţi pe piaţă".

    Potrivit raportului, Asia-Pacific a avut cea mai mare cotă pe piaţa construcţiilor în 2021 şi se va menţine în top datorită extinderii activităţilor de construcţii în India, Vietnam, Indonezia, China şi ţările din Asia de Sud-Est. În plus, progresele tehnologice, politicile de reglementare care sprijină economiile şi normele guvernamentale favorabile vor susţine piaţa construcţiilor.

    Next Move Strategy Consulting estimează că Europa va experimenta o creştere constantă pe parcursul perioadei analizate, ca urmare a extinderii activităţilor de renovare a clădirilor rezidenţiale şi a apartamentelor, dar şi a creşterii cererii pentru activităţi de construcţii orientate spre consumatori.

    Jucătorii cheie din domeniu sunt, potrivit analizei, China State Construction Engineering Corp., Vinci SA, China Railway Group Ltd., Metallurgical Corporation of China Ltd., China Railway Construction Corp. Ltd., Bouygues SA, Grupo ACS, Obayashi Corp., Skanska AB, DR Horton Inc.

    Ştirile zilei

    Revista
    BURSA Construcţiilor

    Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

    Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

    Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

    În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

    Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

    Locuinţe

    Proiecte

    Amenajări

    Materiale

    Fotoreportaj

    Preţuri

    Finanţare

    Investiţii

    Perspective

    Internaţional