Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 5 / 2024

NICOLAE TĂNASE, FONDATORUL DEPOZITULUI ONLINE DE MATERIALE DE CONSTRUCŢII MAUR MK TRADE:"Comerţul tradiţional va dispărea, probabil, şi va fi înlocuit de mediul online"

Materiale /

Nicolae Tănase

Nicolae Tănase

  • document ataşat apasă aici pentru a descărca.

    Reporter: Cum caracterizaţi mediul investiţional din România?

    Nicolae Tănase: Foate bun, dacă ne uităm în primul rând la Bucureşti, unde observăm destul de multe proiecte rezidenţiale începute, coroborat cu clădirile de birouri. Acelaşi lucru se poate vedea în toate oraşele mari, cu precădere spre Vestul ţării, ceea ce creează o influenţă şi în mediul rural din jurul aces­tor oraşe mari.

    Reporter: Care sunt obstacolele şi problemele pe care le întâmpinaţi în activitatea dumneavoastră?

    Nicolae Tănase: În activitatea noastră, care se desfăşoară cu precădere în Bucureşti şi în localităţile limitrofe, primul şi cel mai mare obstacol este traficul, în condiţiile în care facem eforturi să ne ţinem de cuvânt cu livrarea în 24 de ore a comenzilor către clienţi.

    Reporter: Ce soluţii vedeţi pentru rezolvarea acestor probleme?

    Nicolae Tănase: Prima soluţie care ne-ar ajuta pe noi foarte mult ar fi finalizarea Centurii, împreună cu conexiunile ei cu oraşul şi autostrăzile. Cu siguranţă ar face o mare diferenţă pentru noi.

    Reporter: Cum caracterizaţi fiscalitatea din România?

    Nicolae Tănase: Este foarte complexă, dar cea mai mare problemă este că nu se corelează cu noile tehnologii. Cel puţin în domeniul nostru online, tot timpul trebuie să facem documente duale care să acopere legislaţia de comerţ tradiţional şi cel de online.

    Reporter: În ce mod v-au afectat măsurile fiscale adoptate la începutul anului?

    Nicolae Tănase: Pentru noi nu a creat nicio influenţă, deoarece ele au fost create strict pentru firmale de construcţii.

    Reporter: Care este opinia dumneavoastră despre piaţa construcţiilor de la noi?

    Nicolae Tănase: Încă este o piaţă bazată puternic pe preţ şi pe garanţia meseriaşului, la care se adaugă cultura locală de a ne pricepe toţi la de toate, iar dacă avem mici dubii căutăm un pic pe Google. Din păcate, încă avem clienţi care nu îşi pun întrebarea de ce un sac de adeziv se vinde la acelaşi preţ cu un sac de nisip.

    Reporter: Care este evoluţia pieţei materialelor de construcţii de la noi, în general, şi a segmentului pe care activaţi, în particular?

    Nicolae Tănase: Fără discuţie creşte piaţa, nu avem altă soluţie, deoarece încă necesarul de spaţiu locativ nu este acoperit, iar în mare parte ce este acoperit nu se mai încadrează în nevoile oamenilor din zilele acestea. Piaţa de online creşte şi ea şi se dezvoltă din ce în ce mai mult. Toată lumea se adap­tează noului curent sau mai bine zis noului viitor.

    Reporter: De când activaţi pe piaţă noastră?

    Nicolae Tănase: Noi am luat startul în 2015, chiar din ianuarie, când am decis să începem acest proiect, iar cu site oficial în piaţa online începând cu luna martie 2015.

    Reporter: Cum a evoluat activitatea companiei?

    Nicolae Tănase: Am avut venituri în creştere, aşa cum a fost de la începutul activităţii. În primul semestru al acestui an am avut o creştere semnificativă de peste 40% faţă de 2018, dar rezultatul este foarte influenţat şi de reorganizarea companiei, pe fondul dezvoltării. Noi am prognozat la început o cifră de afaceri de 6 milioane lei, dar cel mai probabil vom fi des­tul de aproape de 7 milioane.

    Reporter: Care a fost profitul societăţii anul trecut şi ce perspective aveţi pentru 2019?

    Nicolae Tănase: Pentru anul trecut este greu de vorbit de un profit, deoarece am făcut o reorganizare completă a departamentelor şi unele investiţii, care au determinat un recul în activitate. Pentru 2019 estimăm un profit de 10% din cifra de afaceri, determinat de creşterea masivă a concurenţei.

    Reporter: Ce cotă de piaţă aveţi şi cum vedeţi concurenţa din domeniu?

    Nicolae Tănase: Este greu de spus ce cotă de piaţă avem, în condiţiile în care se iau în calcul jucătorii mari precum Dedeman sau Mathaus, care nu au publicat cifrele lor de online. Oricum, în zona de Bucureşti, dacă vorbim strict de online, firme specializate doar pe acest segment, suntem pe la 35%. Mediul devine din ce în ce mai concurenţial şi vom asista la o bătălie a serviciilor din ce în ce mai mult.

    Reporter: Cum este primit în piaţă segmentul de comerţ online cu materiale de construcţii?

    Nicolae Tănase: Cu siguranţă în creştere, dar influenţat de neîncrederea oamenilor. Încă avem clienţi care la prima comandă preferă să vină la sediul nostru să plătească cash pentru a vedea unde suntem, dacă avem marfă în curte etc.

    Reporter: Care este profilul cumpărătorului şi din ce zone este acesta?

    Nicolae Tănase: Cei mai mulţi sunt oameni care îşi fac case personale sau îşi renovează locuinţa şi nu le place să piardă timpul prin magazine.

    Reporter: Ce buget alocă o persoană/familie pentru o comandă?

    Nicolae Tănase: Media coşului de cumpărături în cazul nostru este de 4000 de lei, în scădere faţă de anii trecuţi. Clienţii au început să împartă comenzile.

    Reporter: Cum vedeţi viitorul acestui segment, prin comparaţie cu comerţul tradiţional de materiale de construcţii?

    Nicolae Tănase: Cel mai probabil, comerţul tradiţional va dispărea şi va fi înlocuit în mare parte de mediul online.

    Reporter: Mulţumesc!

    (C)

    Ştirile zilei

    Revista
    BURSA Construcţiilor

    Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

    Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

    Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

    În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

    Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

    Locuinţe

    Piaţa Imobiliară

    Amenajări

    Materiale

    Fotoreportaj

    Preţuri

    Finanţare

    Investiţii

    Legea

    Internaţional