Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

NNDKP: Piaţa imobiliară ar fi scăzut cu 70-80% dacă băncile nu erau prudente

Piaţa Imobiliară /

Piaţa imobiliară ar fi scăzut cu 70-80% dacă băncile nu aveau o atitudine prudentă în ceea ce priveşte executarea garanţiilor, ceea ce ar fi afectat şi companiile fără probleme, a declarat, ieri, Simona Neagu, partener al casei de avocatură Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen (NNDKP). Domnia sa a precizat: "Dacă băncile nu ar fi avut un comportament prudent în ceea ce priveşte executarea garanţiilor piaţa imobiliară ar fi fost nenorocită. Piaţa nu ar fi scăzut cu 30%, ci cu 70-80%. Efectele pieţei imobiliare asupra economiei sunt puternice, astfel că ar duce la afectarea debitorilor care nu sunt în dificultăţi în relaţia cu băncile pentru că li se vor devaloriza garanţiile".

La rândul său, Bogdan Olteanu, viceguvernatorul Băncii Naţionale a României, a arătat, citat de Mediafax, că, pentru ca o piaţă să poată reacţiona elastic, trebuie să aibă o anumită profunzime, ceea ce nu e cazul pieţei imobiliare din România: "Este o piaţă superficială, cererea solvabilă este mică. Capacitatea de a finanţa achiziţia de locuinţe, cererea este redusă. Pe o piaţă superficială consecinţa aruncării pe piaţă a unor active duce la dezechilibre".

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional