Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Noi investitii aprobate pentru Aeroportul Iasi

I.D. Investiţii /

Aeroport Iasi

Aeroport Iasi

Proiectul de dezvoltare si modernizare a Aeroportului Iasi a fost aprobat in cadrul sedintei consiliului judetean de ieri, 30 august.

Cristian Adomnitei, presedintele Consiliului Judetean Iasi, a declarat: "Hotararea de astazi presupune etapa urmatoare [a doua etapa a modulului I] din constructia Aeroportului nostru, respectiv caile de defluire a aeronavelor catre parcarea noua, dinspre partea de Nord a Aeroportului, unde va fi construit noul terminal de pasageri. Pentru aceasta etapa speram sa atragem o finantare de 40 milioane de euro, pe care speram sa ii obtinem din Programul Operational Sectorial - Transport".

In cadrul primei etape a modului I al proiectului se va construi o pista noua si o cale de acces catre actualul terminal de pasageri. Valoarea acestor investitii se va ridica la 50 milioane de euro, bani pe care consiliul judetean spera sa ii obtina de la bugetul de stat.

Noul terminal, terminalul cargo si hangarul pentru mentenanta avioanelor vor face parte din etapa a III-a, modalitatea de finantare urmand a fi stabilita anul viitor.

Totodata, in cadrul sedintei de consiliu de ieri a fost aprobat proiectul de realizare a Centrului Intermodal Regional de Transport Marfa in zona Iasi. Acesta reprezinta conectarea aeroportului la calea ferata si la sosea si ar urma sa fie finantat tot prin fonduri europene.

"Astazi am aprobat alocarea banilor necesari realizarii studiului de fezabilitate pentru Centrul Intermodal de Transport. Sunt fericit ca domnul Stefurac, primarul comunei Holboca, a raspuns solicitarii Consiliului Judetean de a veni cu suprafata de teren necesara constructiei Centrului, adica aproximativ 20 hectare. ", a mai declarat Cristian Adomnitei.

Zona Iasi este inclusa in Strategia de Transport Intermodal in Romania.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional