Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

"Nova Imobiliare" va investi 42 milioane de euro în prima fază a proiectului Colosseum din Chitila

Piaţa Imobiliară /

Compania Nova Imobiliare, cu capital britanic, va investi 42 milioane euro în prima fază a proiectului de retail Colosseum din Chitila, care va fi deschisă în toamna acestui an, şi are în vedere începerea construcţiei etapei a doua la începutul anului viitor. "Prima fază, reprezentând parcul de retail, este închiriată, deocamdată, de Carrefour, Leroy Merlin şi Altex şi suntem în negocieri avansate cu Domo. Investiţia în această etapă se ridică la 42 milioane euro", a declarat, ieri, Panico Panayi, proprietarul firmei de dezvoltare, citat de Mediafax. Parcul de retail va avea o suprafaţă de 53.000 metri pătraţi, iar construcţia este finanţată de Bank of Cyprus.

Investiţia în magazinul Leroy Merlin, primul de pe piaţa românească şi care are ca termen de livrare luna august, se ridică la 18-19 milioane euro. Carrefour şi galeria comercială aferentă acesteia, inclusiv Altex, vor fi des-chise pe 18 octombrie. Galeria Carrefour este închiriată în proporţie de 60%, în special de firme de servicii. Din închirierea parcului de retail compania estimează venituri anuale de 6,2 milioane euro, în condiţiile în care chiria medie este de 11 euro/metru pătrat pe lună.

În etapa a doua a proiectului va fi ridicat un mall, cu o suparafaţă de 137.000 metri pătraţi, respectiv 480 de magazine.

"Anul viitor vom începe construcţia centrului comercial, prima fază totalizând 50.000 de metri pătraţi. Vom lua finanţare de la bănci, dar nu putem merge să cerem credit, dacă nu avem 70% din suprafaţa primei faze închiriate", a adăugat Panayi.

Prima fază a mall-ului va fi finalizată în 2014, urmând ca întreg proiectul să fie livrat în 2016.

Panayi mai deţine un teren de 115 hectare în localitatea Săbăreni de lângă Bucureşti, achiziţionat în 2004. Terenul ar permite construcţia de locuinţe pentru 17.000 de oameni. Investitorul a menţionat că nu ştie când va începe construcţia pentru acest proiect, având în vedere că pentru următorii 4-5 ani, planurile companiei se vor concentra pe complexul din Chitila. Pentru construcţia proiectului rezidenţial, Panayi spune că s-a consultat cu arhitecţii Prinţului Charles.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional