Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Nu va fi aglomeratie in gradinitele din Sectorul 1 in acest an

I.D. Investiţii /

Nu va fi aglomeratie in gradinitele din Sectorul 1 in acest an

Capacitatea gradinitelor din Sectorul 1 va fi suplimentata cu 800 de locuri in acest an prin investitiile Primariei Sectorului 1, informeaza un comunicat remis redactiei.

Vor fi construite doua unitati prescolare noi si se va realiza extinderea, restaurarea sau mansardarea corpurilor de cladire a unor gradinite deja existente.

In urma acestor investitii, locurile disponibile in gradinitele din Sectorul 1 vor creste de la 8000, cate sunt in prezent, la aproape 9000. In cursul anului trecut, administratia locala a creat un plus de 1500 de noi locuri in gradinite, astfel ca, in anul scolar 2011/2012, in Sectorul 1 exista 8000 de locuri in unitatile prescolare fata de 6500 cate au existat in anul scolar 2010/2011.

"Toti copiii din Sectorul 1 cu varste de gradinita au un loc asigurat intr-una dintre unitatile prescolare administrate de Primarie. In Sectorul 1 nu se poate vorbi, nici in 2012, despre o criza a locurilor in gradinite, pentru ca am anticipat aceasta problema inca de anii trecuti si am luat masuri din timp, pentru a preveni o problema cu care, din pacate, se confrunta alte sectoare sau localitati din tara. Vom derula si in acest an, in ciuda crizei economice, investitii majore in construirea de gradinite noi si in extinderea celor existente, pentru ca educatia copiilor nostri a reprezentat si va reprezenta in continuare o prioritate a administratiei pe care o conduc", afirma Primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman.

Astfel, in anul 2012 vor demara lucrarile de construire a unui corp nou de cladire la Gradinita nr. 222 (Str. Arad nr.38) si la Gradinita nr.146 (Str. Hrisovului nr. 24). Tot in acest an, administratia locala va incepe lucrarile de extindere, consolidare si restaurare la Gradinita nr. 50, important monument istoric datand din secolul XIX, cunoscut si sub numele de "Casa Kretzulescu" (Str. Nicolae Iorga nr. 7), precum si lucrarile de mansardare la Gradinita nr.46 (Str. Marmurei nr.13-15).

Anul 2012 aduce investitii majore si in scolile si liceele din Sectorul 1. Astfel, la scoala cu program after school nr. 186 "Elena Vacarescu" (Str. Stanislav Cihoschi nr. 15), vor demara lucrarile de construire a unui nou corp de cladire, la scoala nr. 3 Nicolae Titulescu lucrarile de consolidare si mansardare, iar la scoala nr. 183 (Str. Dunei nr.1) lucrarile de construire a unei sali de sport.

In ceea ce privesc investitiile in licee, in anul 2012 va incepe construirea unui nou corp de cladire cu o capacitate de 100 de locuri la Liceul Teoretic Bulgar, extinderea corpului de cladire existent la Liceul de Arte Plastice N. Tonitza, extinderea salii de sport de la Liceul Teoretic "Alexandru Vlahuta", precum si consolidarea caminului de baieti de la Colegiul Tehnic de Material Rulant.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional