Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Numarul apartamentelor executate silit este in scadere

I.D. Piaţa Imobiliară /

Numarul apartamentelor executate silit este in scadere

Cele mai ieftine apartamente se gasesc in Caras-Severin

Cele mai ieftine apartamente executate silit au avut in luna noiembrie preturi de pornire de numai 203 lei/mp. Locuinte la astfel de preturi au putut fi achizitioanete in Caras Severin, precozeaza un comunicat Heima.ro.

Totodata, apartamente ieftine au fost scoase la licitatie in Botosani, la un pret de pornire de 448 lei/mp, sau Maremures, unde preturile au inceput de la 466 lei/mp.

Pe de alta parte cele mai scumpe apartamente executate silit au putut fi achizitonate in Vaslui la un pret de 3.968 lei/mp. Pe locul doi in topul celor mai scumpe apartamente s-a situat Bucurestiul cu un pret/mp de 3.845 lei/mp. Pe locul trei se gaseste Brasov cu 3.458 lei/mp.

In noiembrie, apartamentele executate silit au insumat o suprafata totala de 4.617,63 mp la un pret total de pornire al licitatiilor de 10,15 milioane lei, ceea ce inseamna ca media pe tara al pretului/mp al apartamentelor in executare silita a fost de 2.199,25 lei/mp.

Fata de luna octombrie a acestui an in luna noiembrie suprafata totala a apartamentelor executate silit este in scadere, in timp ce preturile de pornire sunt in crestere. Astfel, in octombrie suprafata apartamentelor executate silit a fost de 5.306 mp. Aceasta suprafata ar fi putut fi cumparata cu 12.404.794 de lei, ceea ce inseamna o medie la nivel de tara de 2.337 lei/mp.

Case executate silit la 14 lei/mp

Preturile caselor executate silit au inregistrat valori si mai reduse fata de cele ale apartamentelor. Un mp in cazul caselor din Braila a avut un pret de pornire de numai 14 lei, iar in Olt de 58 de lei. Cele mai scumpe case executate silit au fost in Vrancea la un pret de 3.915 lei/mp iar pe locul doi s-a aflat Bucuresti cu o medie de 3.193 lei/mp.

Suprafata totala aflata in executare silita a fost de 12.369,49 mp la un pret total de pornire de 11,56 milioane lei.

Cu o medie la nivelul intregii tari de numai 934,47 lei/mp, casele se situeaza ca de obicei in zona mediana a preturilor bunurilor imobile executate silit.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional