Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Numarul de autorizatii de construire este in crestere

I.D. Piaţa Imobiliară /

Numarul de autorizatii de construire este in crestere

Numarul autorizatiilor de construire eliberate pentru cladiri rezidentiale in luna mai au crescut cu 39,7% fata de luna aprilie, ajungand la 4321 autorizatii emise.

Cresterea numarului se autorizatii emise a fost resimtita in toate zonele de dezvoltare in mai fata de aprilie.

Cele mai semnificative cresteri au fost inregistrate in regiunile: Nord-Est (+330 autorizatii), Vest (+194 autorizatii), Nord-Vest (+188 autorizatii), Sud-Est (+156 autorizatii) si Sud-Muntenia (+134 autorizatii).

Zona rurala ramane preferata pentru demararea proiectelor de constructii rezidentiale, 67% dintre autorizatii fiind emise in sate.

Regiunea nord-est a inregistrat cu 253 mai putine autorizatii in primele cinci luni ale anului fata de aceeasi perioada a anului trecut

Totusi comparand primele cinci luni ale acestui an cu aceasi perioada a anului precedent s-a inregistrat o scadere de 3,3% a numarului de autorizatii emise. Astfel, din ianuarie pana la finele lui mai 2012 au fost emise 14.290 autorizatii.

Scaderi importante ale numarului de autorizatii de construire eliberate pentru cladiri rezidentiale s-au inregistrat in urmatoarele regiuni de dezvoltare: Nord-Est (-253 autorizatii), Nord-Vest (-177 autorizatii), Sud-Muntenia (-100 autorizatii) si Bucuresti-Ilfov (-82 autorizatii). In regiunea de dezvoltare Vest, a crescut numarul autorizatiilor de construire eliberate pentru cladiri rezidentiale cu 224 autorizatii.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional