Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Numarul de autorizatii emise aproape s-a dublat in martie

C.T. Piaţa Imobiliară /

Numarul de autorizatii emise aproape s-a dublat in martie

Numarul autorizatiilor de construire emise pe segmentul rezidential a crescut cu 43,1 % in luna martie 2013 comparativ cu luna februarie 2013. Fata de luna martie a anului trecut, autorizatiile de construire pe acest segment au scazut cu 3%.

In trimestrul I 2013 fata de aceeasi perioada a anului 2012 nu s-au inregistrat diferente semnificative ale numarului de autorizatii de construire emise. In trimestrul I al anului 2013 numarul total al autorizatiilor de construire emise pe segmentul rezidential a fost de 6873 iar in aceeasi perioada a anului 2012 totalul a fost de 6875 autorizatii.

La nivelul tarii s-a inregistrat o crestere a numarului de autorizatii de construire eliberate pentru cladiri rezidentiale in toate regiunile de dezvoltare. Cele mai importante cresteri s-au inregistrat in urmatoarele regiuni de dezvoltare: Sud-Muntenia (+210 autorizatii), Nord-Est (+133 autorizatii), Centru (+131 autorizatii), Sud-Est (+123 autorizatii) si Nord-Vest (+101 autorizatii), potrivit unui raport realizat de Institutul National de Statistica (INS).

In luna martie 2013 fata de aceeasi luna a anului precedent, se remarca o scadere a numarului de autorizatii de construire eliberate pentru cladiri rezidentiale (-95 autorizatii). Cele mai importante scaderi s-au inregistrat in urmatoarele regiuni de dezvoltare: Sud-Est (-50 autorizatii), Nord-Est (-36 autorizatii) si Sud-Vest Oltenia (-25 autorizatii). Cresteri s-au inregistrat in doua regiuni de dezvoltare, respectiv Centru (+36 autorizatii) si Bucuresti-Ilfov (+5 autorizatii).

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional