Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Numarul de autorizatii emise este in crestere in regiunea Bucuresti-Ilfov

I.D. Investiţii /

Numarul de autorizatii emise este in crestere in regiunea Bucuresti-Ilfov

Numarul de autorizatii de construire emise pentru cladiri rezidentiale in regiunea Bucuresti-Ilfov a crescut in luna aprilie cu 25 de autorizatii fata de luna martie. De altfel in toata regiunea Sud-Muntenia a fost inregistrata o crestere a numarului de autorizatii emis cu 23 de autorizatii. Cresterea s-a manifestat si in regiunea Nord-Est unde in luna aprilie au fost emise cu sapte mai multe autorizatii fata de luna precedenta.

In schimb au fost inregistrate scaderi ale numarului de autorizaţii de construire eliberate pentru cladiri rezidentiale in cinci regiuni de dezvoltare respectiv in: Vest (-53 autorizatii), Nord-Vest (-34 autorizatii), Centru si Sud-Est (-12 autorizatii fiecare) si Sud-Vest Oltenia (-5 autorizatii).

Per total in luna aprilie 2012 s-au eliberat 3083 autorizatii pentru construirea de cladiri rezidentiale, din care 68,0% sunt pentru zona rurala.

Regiunea Bucuresti-Ilfov conduce top-ul regiunilor cu cele mai multe autorizatii de construire emise in aprilie 2012 comparativ cu aprilie 2011

Numarul de autorizatii emise pentru cladiri rezidentiale in luna aprilie 2012 a scazut la nivelul tarii cu 62 de autorizatii fata de aceeasi luna a anului precedent. Cu toate acestea s-au inregistrat si cresteri ale numarului de autorizatii emise in urmatoarele regiuni: Bucuresti-Ilfov (+56 autorizatii), Sud-Muntenia (+31 autorizatii), Sud-Vest Oltenia (+18 autorizatii), Sud-Est (+10 autorizatii) si Vest

(+9 autorizatii).

Trendul de scadere a numarului de autorizatii s-a evidentiat in regiunile: nord-vest (-101 autorizatii), nord-est (-82 autorizatii) si centru (-3 autorizatii).

Regiunea Vest, singura regiune in care s-a manifestat o crestere a numarul de autorizatii emise in perioada 1 ianuarie -30 aprilie 2012 comparativ cu perioada 1 ianuarie -30 aprilie 2011

In perioada primele patru luni ale anului 2012, s-au eliberat 9958 autorizatii de construire eliberate pentru cladiri rezidentiale, in scadere cu 5,5% fata de aceeasi perioada a anului precedent.

Cresterea numarului de autorizatii emise s-a manifestat intr-o singura regiune de dezvoltare Vest (+68 autorizatii). In regiunea de dezvoltare Sud-Vest Oltenia numarul autorizatiilor de construire eliberate pentru cladiri rezidentiale a ramas acelasi.

Scaderi importante s-au inregistrat in regiunile de dezvoltare: Nord-Est (-282 autorizatii), Nord-Vest (-205 autorizatii) si Bucuresti-Ilfov (-65 autorizatii).

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional