Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Numarul de autorizatii emise este in scadere

I.D. Piaţa Imobiliară /

Numarul autorizatiilor de construire emise pentru cladiri rezidentiale a scazut cu 2,3% in luna septembrie fata de luna august 2013, potrivit Institutului National de Statisitica.

In luna septembrie a acestui an fata de aceeasi luna a anului precedent s-a inregistrat o crestere de 6,4% a numarului autorizatiilor.

In septembrie 2013 s-au emis 3.746 autorizatii de construire.

In perioada 1 ianuarie - 30 septembrie 2013 s-au eliberat 29.090 autorizatii de construire pentru cladiri rezidentiale, in scadere cu 1,7%, fata de perioada 1 ianuarie - 30 septembrie 2012.

Septembrie 2013 comparativ cu august 2013

62,9% din autorizatiile pentru cladiri rezidentiale au fost emise pentru zona rurala, in luna septembrie fata de luna precedenta.

Pe regiuni de dezvoltare se remarca o scadere a numarului de autorizatii de construire eliberate pentru cladiri rezidentiale (-87 autorizatii): Sud-Muntenia (-117 autorizatii), Sud-Est (-93 autorizatii), Nord-Est (-54 autorizatii) si Sud-Vest Oltenia (-48 autorizatii). Cresteri a numarului de autorizatii de construire eliberate pentru cladiri rezidentiale s-au inregistrat in urmatoarele regiuni de dezvoltare: Bucuresti-Ilfov (+126 autorizatii), Nord-Vest (+37 autorizatii), Vest (+36 autorizatii) si Centru (+26 autorizatii).

Septembrie 2013 comparativ cu septembrie 2012

Distributia in profil regional evidentiaza o crestere a numarului de autorizatii de construire eliberate pentru cladiri rezidentiale (+225 autorizatii). Cele mai semnificative cresteri au fost in urmatoarele regiuni de dezvoltare: Bucuresti-Ilfov (+157 autorizatii), Centru (+71 autorizatii), Sud-Est (+36 autorizatii) si Nord-Est (+27autorizatii). Scaderi s-au inregistrat in regiunea de dezvoltare Sud-Vest

Oltenia (-62 autorizatii) si regiunea de dezvoltare Sud-Muntenia (-37 autorizatii).

Perioada 1 ianuarie-30 septembrie 2013 comparativ cu acelasi interval din 2012

In primele noua luni ale anului, s-au eliberat cu 497 autorizatii mai putine fata de perioada acelasi interval al anului precedent. Cele mai semnificative scaderi au fost in urmatoarele regiuni de dezvoltare: Nord-Est (-668 autorizatii), Sud- Muntenia (-204 autorizatii) si Sud-Vest Oltenia (-172 autorizatii). Cresteri s-au inregistrat in urmatoarele regiuni de dezvoltare: Bucuresti-Ilfov (+345 autorizatii), Vest (+233 autorizatii) si Centru (+139 autorizatii).

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional