Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Numarul de strazi fara apa si canalizare din Capitala s-a injumatatit in ultimii trei ani

I.D. Investiţii /

Sorin Oprescu, primarul Municipiului Bucuresti

Sorin Oprescu, primarul Municipiului Bucuresti

Primaria Municipiului Bucuresti a reusit sa introduca apa si canalizare pe 142 de strazi in ultimii trei ani, costurile acestor lucrari ridicandu-se la peste 310 milioane lei. Investitiile au insemnat realizarea a 67 km retea publica de alimentare cu apa, 62, 5 km retea publica de canalizare menajera, 6,5 km retea publica de canalizare pluviala, 45,3 km sistem rutier.

In 2008, s-a reliefat faptul ca un numar important de cartiere vechi ale Capitalei aveau un grad de acoperire a serviciului de alimentare cu apa si canalizare de numai 45-50%. Astfel, la sfarsitul anului 2008, 23% din numarul total de strazi nu aveau apa si canal, (cca 4,5 % din locuitorii Bucurestiului fiind afectati) si, in doar trei ani, procentul strazilor "de pamant", lipsite de apa si canalizare, a scazut considerabil: de la 23% la 14% (cca 2% - inca cel putin 40.000 de bucuresteni beneficiaza acum de apa si canal).

Lucrari la retelele de alimentare cu apa si canalizare au finalizate in cartierele Baneasa, Vatra Noua, Chitila Triaj, Straulesti, Andronache, Ion Creanga, Olimpia, Progresul, Aparatorii Patriei, Giulesti Sarbi.

Au fost de asemenea realizate patru statii de preepurare a apelor pluviale, 6 statii de pompare a apelor uzate menajere si o statie de pompare apa potabila.

60 de strazi finalizate in Sectorul 1

Investitiile realizate in Sectorul 1 pentru introducerea apei si canalizari au totalizat 183,65 milioane lei cu TVA inclus.

In Ansamblul Baneasa au fost finalizate 21 de strazi insumand un numar de 15.560 m retea publica de alimentare cu apa, un numar de 9.060 m retea publica de canalizare menajera, un numar de 14.190 m retea publica de canalizare pluviala si o lungime de 15.700 m sistem rutier public.

Tot in Sectorul 1 au fost incheiate lucrarile pe opt strazi din cartierul Vatra Noua, sapte strazi din cartierul Chitila Triaj si 24 de strazi din Straulesti.

S-a introdus apa si canalizare pe 29 de strazi din cartierul Andronache

Lucrarile din Sectorul 2 s-au ridicat la valoarea de 7,84 milioane lei cu TVA.

Astfel, in cartierul Andronache au fost finalizate lucrarile pe 28 de strazi insumand un numar de 4.305 m retea publica de alimentare cu apa si un numar de 6.401 m retea publica de canalizare menajera.

In Cartierul Ion Creanga s-a lucrat pe opt strazi insumand un numar de 1.045 m retea publica de alimentare cu apa si un numar de 773 m retea publica de canalizare menajera.

Apa si canalizarea pentru Cartierul Olimpia

Cartierul Olimpia din Sectorul 3 a beneficiat de investitii in valoare de 3,9 milioane lei. Au fost finalizate 24 de strazi insumand un numar de 2.170 m retea publica de alimentare cu apa si un numar de 4.666 m retea publica de canalizare menajera.

Un numar de 43 de strazi finalizate in Sectorul 4

In Sectorul 4 s-au realizat lucrari pe 43 de strazi, ce au presupus o investitie de 12,527 milioane lei cu TVA.

In Cartierul Progresul s-a lucrat pe 39 de strazi insumand un numar de 6.128 m retea publica de alimentare cu apa si un numar de 6.160 m retea publica de canalizare menajera.

Totodata, in Cartierul Aparatorii Patriei s-au realizat lucrari pe 18 strazi insumand un numar de 5.900 m retea publica de alimentare cu apa si un numar de 5.500 m retea publica de canalizare menajera.

Lucrarile din Giulesti Sarbi au fost incheiate

In Cartierul Giulesti Sarbi din Sectorul 6 au fost realizate investitii de 83,9 milioane lei cu TVA. Lucrarile au cuprins 34 de strazi insumand un numar de 13.000 m retea publica de alimentare cu apa, un numar de 12.000 m retea publica de canalizare menajera, un numar de 6.500 m retea publica de canalizare pluviala si o lungime de 11.000 m sistem rutier public.

Apa Nova va investi 60 milioane dolari in investitii

Vor fi finalizate in 2012 lucrarile pe 12 strazi din cartierul Ion Creanga, 30 de strazi din Zona sos. Bucuresti - Magurele, Sector 5.

In acelasi timp, incepand cu anul 2011, a demarat programul de investitii Bucur, prin care Apa Nova va investi 60 de milioane de dolari din fonduri propri pe parcursul a sase ani.

Pana acum, ApaNova a finalizat lucrari in toate sectoarele municipiului Bucuresti pe un numar de aproximativ 70 strazi insumand 25,000 m retea publica de alimentare cu apa si 33,500 m retea publica de canalizare menajera.

Mai mult, sunt in curs de executie (prin programul Bucur) un numar de 53 de strazi insumand 20,000 km retea publica de alimentare cu apa si 14,600 m retea publica de canalizare menajera.

Totodata, au fost contractate studiile de fezabilitate pentru reabilitarea a 35 km de canale colectoare majore in centrul Bucurestiului, scopul reabilitarii acestora fiind acela de a reduce nivelul ridicat de infiltratii in Caseta de ape uzate si a debitelor de intrare in SEAU Glina.

Un alt proiect de importanta vitala il reprezinta canalul colector nou de pe str. Cheile Turzii (zona Berceni-Oltenitei), vital pentru zona de sud a Capitalei.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional